Hyppää sisältöön

Kuhmo haluaa valtakunnallisen Erä- ja luontokulttuurimuseon, kaupunginjohtaja: "Kalevalan alueella luontainen paikka museolle"

Uutta museota hamuaa yli 50 paikkakuntaa Suomessa.

Erä- ja luontokulttuurimuseon tulo Kuhmoon vahvistaisi koko Kainuun imagoa, arvioi kaupunginjohtaja Tytti Määttä. Kuvituskuva Kuhmosta. Kuva: Risto Salovaara / Yle

Kuhmo haluaa valtakunnallisen Erä- ja luontokulttuurimuseon sijoituspaikaksi.

Kuhmon kaupunginhallitus päätti eilen lähteä mukaan kilpailuun, jossa museon sijainti päätetään. Asia otettiin esille lisälistalta.

Kaupunginjohtaja Tytti Määttä kertoo, että Kuhmon hakemus perustuu olemassa olevaan rakennuskantaan ja museon luontainen paikka olisi Kalevalan alueella.

Erä- ja luontokulttuurimuseon isännyydestä on kiinnostunut jo yli 50 kuntaa ja kaupunkia eri puolilta Suomea. Esimerkiksi Oulu on ilmoittautunut halukkaaksi.

Museon paikkahaku on auki tammikuun loppuun, ja haun jälkeen valikoidaan maksimissaan neljä paikkakuntaa jatkoneuvotteluihin. Uuden museon (siirryt toiseen palveluun) kävijätavoite on 100 000 vierailijaa vuodessa. Museo tavoittelee viiden miljoonan euron aluetaloudellisia vaikutuksia.

Hankkeen taustalla ovat Suomen Metsästysmuseo Riihimäeltä ja Suomen Kalastusmuseoyhdistys. Ne käynnistivät viime vuoden alussa hankkeen luonnon virkistyskäyttömuotoja yhdistävän uuden museon aikaansaamiseksi.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.