1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. orkesterit

Kymi Sinfoniettan kevätkausi alkaa tänään verkkokonsertilla – yleisö pääsee paikan päälle koronatilanteen rauhoituttua

Orkesterin konsertit vetivät syyskaudella salit täyteen koronarajoitusten sallimissa rajoissa.

orkesterit
Kymi Sinfoniettan muusikoita
Kymi Sinfonietta ei ole joutunut lomauttamaan henkilöstöään korona-aikana. Arkistokuva.Pyry Sarkiola / Yle

Kymi Sinfonietta aloittaa kevätkautensa tänään keskiviikkona verkkokonsertilla.

Etukäteen kuvattu konsertti julkaistaan Kymi Sinfoniettan nettisivuilla, jonne se jää katsottavaksi. Konserttitallenne julkaistaan kello 19.

Kymi Sinfonietta pyrkii välittämään rajoitusten aikana suuren osan kevätkauden ohjelmastaan yleisölle joko videoiden tai striimausten kautta. Lisäksi orkesteri julkaisee myös lyhyempiä esityksiä ja postauksia Kymi Sinfonietta Lives -kanavallaan.

Kymi Sinfoniettan kontrabasisti Johannes Raikas kertoo, että kameralle on hyvin erilaista esiintyä kuin paikalla olevalle yleisölle.

– Salissa olevan yleisön ja esiintyjän välille syntyvä vuorovaikutus on todella voimakas. Yleisön ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin istua salissa, mutta heistä tulee sellainen energia, joka auttaa tosi paljon esiintyjää siinä tilanteessa, Raikas sanoo.

Konsertointia jatketaan, kun tilanne rauhoittuu

Kymi Sinfoniettan toimitusjohtaja Riikka Luostarisen mukaan yleisö on ollut orkesterille uskollinen korona-aikana. Syyskaudella sekä Kotkassa että Kouvolassa järjestetyissä konserteissa salit olivat niin täynnä kuin koronarajoitusten rajoissa yleisöä voitiin ottaa sisään. Orkesteri ei ole joutunut lomauttamaan henkilöstöään korona-aikana.

Kymi Sinfonietta pyrkii jatkamaan konsertointia tilanteen rauhoittuessa syksyn tapaan, julkaisten muutaman kuukauden konsertit kerralla.

Lisää aiheesta:

Kotka ja Kouvola pääsivät sopimukseen Kymi Sinfoniettan rahoituksesta – Kotka ostaa Kouvolalta yhtiön osakkeita

Lue seuraavaksi