Hyppää sisältöön

Vaasan yliopisto valmistautuu järjestämään kevään pääsykokeet kampuksella

Hakijoille kerrotaan viimeistään 16. maaliskuuta mennessä tiedot miten opiskelijat valitaan eri kohteisiin ja miten koronatilanne vaikuttaa valintakokeiden järjestämiseen

Yliopistot valmistautuvat pääsykokeiden järjestämiseen kampuksilla. Kuva: Samppa Toivonen / Lehtikuva

Yliopistot, mukana myös Vaasan yliopisto, valmistautuvat siihen että kevään valintakokeet järjestetään yliopistojen kampuksilla ja muissa fyysisissä tiloissa.

Yliopistoihin hakijat saavat maaliskuun puoleenväliin mennessä tiedon, missä ja miten valintakokeet keväällä toteutetaan. Valintaperusteisiin ei olla tekemässä muutoksia ja näin ollen todistuksilla ja kokeilla valittavien opiskelijoiden kiintiöt säilyvät koronatilanteen kehityksestä riippumatta ennallaan.

− Hakijoille kerrotaan viimeistään 16. maaliskuuta oleelliset tiedot eli miten opiskelijat valitaan eri kohteisiin ja miten pandemiatilanne mahdollisesti vaikuttaa valintakokeiden järjestämiseen. Kokeet ovat valvottuja, ja niissä noudatetaan tarkkoja turvajärjestelyjä, Vaasan yliopiston vararehtori Annukka Jokipii korostaa.

Yliopistot varautuvat myös siihen, että koronatilanne pahenee oleellisesti ja viranomaismääräykset estävät fyysistä läsnäoloa vaativien koetilaisuuksien järjestämisen.

− Viime keväänä valintakokeet jouduttiin järjestämään nopeasti uudella tavalla. Nyt yliopistoilla on onneksi paremmin aikaa varautua, sanoo palveluvastaava Helena Höglund Vaasan yliopiston hakijapalveluista.