Hyppää sisältöön

Koronatoimet ovat pettäneet monessa rakennuskohteessa, mutta satojen rakentajien ydinvoimalatyömaalla Pyhäjoella on vältytty koronaryppäiltä

Hanhikiven alueella on todettu kaikkiaan neljä koronatartuntaa, joista kolme majoituskylän ennakkokaranteenissa.

Hanhikiven alueelle jo rakennettu majoituskylä mahdollistaa tehokkaat karanteeni- ja asumisjärjestelyt ydinvoimalatyömaalla. Arkistokuva Kuva: Sasha Silvala / Yle

Hanhikiven ydinvoimalatyömaalla Pyhäjoella on vältytty koronatartuntaryppäiltä.

Alueella on todettu viime keväästä alkaen neljä tartuntaa, joista kolme majoituskylässä ja yksi työmaalla. Majoituskylässä olleet olivat jo valmiiksi ennakkokaranteenissa, kun tartunnat todettiin eikä työmaatartunnastakaan tullut Fennovoiman mukaan jatkotapauksia.

Viime viikkoina eri puolilta Suomea kuten Oulusta, Seinäjoelta ja pääkaupunkiseudulta (Iltalehti (siirryt toiseen palveluun)) on uutisoitu rakennustyömaiden tartuntaryppäistä. Marras-joulukuussa Oulussa selviteltiin poikkeuksellisen isoa tartuntaketjua Stora Enson kartonkikonetyömaalla.

Kesän ja syksyn aikana tartuntoja on todettu myös useissa muissa kohteissa, ja esimerkiksi THL (siirryt toiseen palveluun) ja Rakennusliitto (siirryt toiseen palveluun) ovat olleet huolissaan rakennuskohteiden koronaturvallisuudesta.

Karanteenijärjestelyt hoidetaan Hanhikiven majoituskylässä

Fennovoiman ydinvoimalakohteessa Pyhäjoella tuhannen hengen majoituskylä mahdollistaa tehokkaat karanteeni- ja asumisjärjestelyt. Käytössä on jo yli 200 majoituspaikkaa.

Ulkomailta majoituskylään saapuvat työntekijät ovat omaehtoisessa 10 päivän karanteenissa ennen kuin he saavat aloittaa työnsä työmaa-alueella. Karanteenin voi keskeyttää negatiivisten testitulosten jälkeen, kun testit on tehty kolmen vuorokauden kuluessa ennen ja jälkeen Suomeen tuloa.

Yhdellä Pohjois-Suomen suurimmista rakennustyömaista Pyhäjoella työskentelee päivittäin noin 300 työntekijää, joista iso osa tulee ulkomailta.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.