1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. joukkoliikenne

Fölissä otetaan käyttöön lähimaksaminen

Matkan voi maksaa bussissa pankki- tai luottokortilla, jossa on lähimaksuominaisuus.

joukkoliikenne
Linja-autoja Linnankadulla Turussa.
Bussimatkan voi jatkossa maksaa myös pankkikortilla.Lassi Lähteenmäki / Yle

Turun seudun joukkoliikenne Fölissä otetaan käyttöön lähimaksaminen. Tästä päivästä alkaen matkan voi maksaa bussissa pankki- tai luottokortilla, jossa on lähimaksuominaisuus.

Asiakas näyttää lähimaksuominaisuudella varustettua maksukorttia bussin lukijalaitteelle ja matka veloitetaan kortilta. Laite ei kysy pin-koodia eikä lippua tulostu. Kahden tunnin vaihtoaika on voimassa, mutta korttia näytetään lukulaitteelle jokaisen vaihdon yhteydessä.

Lähimaksulla ostettaessa kertalippu on normaalihintainen. Lipun lopullinen hinta määrittyy kuitenkin osto- ja matkustuskertojen mukaan siten, että matkustaja saa aina edullisimman lipun. Jos asiakas ostaa päivän aikana kolmannen kertalipun, lähimaksulla ostettu lippu muuttuu päivälipuksi, jonka hinta on halvempi kuin kolmen kertalipun.

Föli on Suomen ensimmäinen paikallisliikennetoimija, joka ottaa lähimaksun käyttöön.

Muutoksen toivotaan helpottavan matkantekoa ja lisäävän joukkoliikenteen käyttöä. Uuden maksutavan odotetaan myös nopeuttavan liikennettä, sillä kertalippujen ostaminen vähentyy. Vanhat maksutavat jäävät edelleen käyttöön.

Lue myös:

Lähimaksu tulossa Fölin busseihin viimein vuodenvaihteessa

Turun joukkoliikenne sai miljoonia euroja tukirahaa – Traficom tasaa koronan vuoksi menetettyjä lipputuloja

Lue seuraavaksi