1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarokote

Yli 80-vuotiaiden koronarokotukset alkavat Hämeenlinnassa helmikuun alussa

Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.

koronarokote
Rovaniemellä rokotetaan kaupungin hoitohenkilökuntaa.
Hämeenlinnassa kuten muillakin paikkakunnilla noudatetaan massarokotuksissa Suomen rokotusstrategiaa.Jarmo Honkanen / Yle

Hämeenlinnan kaupunki aloittaa väestön joukkorokotukset koronavirusta vastaan yli 80-vuotiaiden rokotuksilla. Yli 80-vuotiaiden rokotukset alkavat 2. päivä helmikuuta.

Viikolla 5 ja 6 rokotuspaikkoina ovat Lammin, Kalvolan, Hauhon ja Rengon terveysasemat ja viikolla 7 rokotukset alkavat kantakaupungin osalta Verkatehtaan tiloissa.

80-vuotiaiden ja sitä vanhempien jälkeen rokotetaan 75-79 –vuotiaat, sen jälkeen 70-74 –vuotiaat ja sitten sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat. Viimeisenä rokotetaan muu väestö.

– Tässä ensimmäisessä vaiheessa me olemme varautuneet rokottamaan yhteensä noin 12 500 ihmistä, kertoo Hämeenlinnan kaupungin palvelupäällikkö Heli Haapala.

Koronarokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton. Rokotusaikataulut voivat muuttua riippuen rokotteiden saatavuudesta.

– Uskon, että saamme hoidettua massarokotukset yhteistyössä kaupungin koko terveystoimen puolen rokotusluvallisten työntekijöiden kanssa. Lisäksi saamme lisäkäsiä myös yksityiseltä puolelta.

Koronavirusrokotukseen on varattava aika etukäteen joko sähköisesti tai puhelimitse (siirryt toiseen palveluun). Ajanvaraus aukeaa torstaina 28.1.2021.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue lisää:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Kanta-Hämeessä

Lue seuraavaksi