Hyppää sisältöön

Sanoma käynnistää yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa 26 työntekijän irtisanomiseen

Taustalla on Lännen Median yhteistuotannon sopimuksen päättyminen sekä muutokset paikallislehdissä. 

Helsingin Sanomia julkaiseva Sanoma osti vajaat vuosi sitten Alma Medialta Aamulehden, Satakunnan Kansan ja 13 pienempää lehteä Pirkanmaalla sekä Länsi- ja Keski-Suomessa. Kuva: Jani Aarnio / Yle

Sanoma käynnistää yt-neuvottelut alueellisissa uutistoiminnoissa. Neuvottelut voivat johtaa enimmillään 26 hengen irtisanomiseen tai työsuhteen muuttumiseen.

Yt-neuvottelujen piirissä on yhteensä noin 150 henkilöä Aamulehden toimituksessa, Satakunnan Kansan yhteistoimituksessa, muiden Sanoman paikallismedioiden toimituksissa sekä Helsingin Sanomien Tampereen aluetoimituksessa.

Taustalla on maakuntalehtien yhteisen Lännen Median yhteistuotannon sopimuksen päättyminen tammikuun lopussa sekä muutokset paikallislehtien tuotantotavassa.

Helsingin Sanomia julkaiseva Sanoma osti vajaat vuosi sitten Alma Medialta Aamulehden, Satakunnan Kansan ja kolmetoista pienempää lehteä Pirkanmaalla sekä Länsi- ja Keski-Suomessa.

Suunnitelmana on korvata Lännen Median aiemmin tuottama sisältö Aamulehdessä ja Satakunnan Kansassa sisällöllä, joka on tuotettu Sanoman verkostossa, esimerkiksi STT:ssä ja Helsingin Sanomissa.

Samaan aikaan suunnitellaan Pirkanmaan paikallislehtiin muutosta. Satakunnassa paikallismediat kuuluvat jo hallinnollisesti Satakunnan Kansaan ja ne taitetaan siellä. Pirkanmaalla aletaan kehittää paikallislehtien sisältöyhteistyötä ja yhteistä suunnittelua.

Pirkanmaan uudelleen järjesteltävään kokonaisuuteen kuuluvat alustavan suunnitelman mukaan seuraavat lehdet: Janakkalan Sanomat, Jämsän Seutu ja Vekkari, KMV-lehti, Nokian Uutiset, Suur-Keuruu, Tyrvään Sanomat ja Valkeakosken Sanomat. Satakunnan kokonaisuuteen kuuluvat alustavan suunnitelman mukaan vastedes Rannikkoseutu sekä Satakunnan yhteistoimitukseen jo nykyään kuuluvat Kankaanpään Seutu, Merikarvia-lehti ja Sydän-Satakunta.

Korjaus 29.1.2021: Korjattu juttuun, että Lännen Median yhteistuotannon sopimus päättyy tammikuun lopussa 2021.

Lue lisää: