Hyppää sisältöön

Kainuu on elokuvantekijöiden suosiossa – Oulujärveä suunnitellaan kansainvälisten mainosten paikaksi

Elokuva-alan ihmisiä Kainuuseen vetävät maisemat, lumivarmuus ja Oulujärvi, joka saa osakseen kiinnostusta myös ulkomailta.

Puolangan entisestä Nokelan kaupasta ja nykyisestä varastorakennuksesta on loihdittu Metsurin tarinan kylän baari. Kuva: Timo Sihvonen / Yle

Kainuussa kuvataan parhaillaan kahta Elokuvasäätiön rahoittamaa elokuvaa, mikä on harvinaista.

Toinen Elokuvasäätiön rahoittama lyhytelokuva on Kajaanissa kuvattava Teppo Airaksisen ohjaama Lakana. Kyseessä on sota-aikaan sijoittuva kertomus 10-vuotiaasta tytöstä, joka lähtee jäiden yli hakemaan maitoa pikkuveljelleen, mutta heikot jäät eivät ole vaarallisin asia matkan aikana.

Elokuvaa varten on rakennettu Oulujärvelle muun muassa lavaste sota-aikaisesta talosta.

Toinen elokuva on Ylä-Kainuussa kuvattava Metsurin tarina, joka on erityisaikaa ajatellen. Elokuva kertoo kiltistä kainuulaisesta miehestä Pepestä, jonka elämästä katoavat kaikki varmuustekijät.

Siitä huolimatta hän suhtautuu maailmaan myönteisesti.

Kainuu koetaan elokuvan tekijöiden keskuudessa hyväksi. Siihen vaikuttaa osaaminen, yhteistyökumppanit ja tekijöiden useissa projekteissa kehittynyt ammattitaito.

Lisäksi Kainuuseen elokuva-alan ihmisiä vetävät maisemat, lumivarmuus ja Oulujärvi, joka saa osakseen kiinnostusta myös ulkomailta. Oulujärvellä onkin tarkoitus kuvata ensi vuonna muun muassa mainoselokuvia.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.