1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tampere

Lauri Lyly hakee toista nelivuotista Tampereen pormestarina

Sote-uudistus ja kouluinfraan panostaminen ovat Lylyn mukaan nyt Tampereen isoja asioita.

Tampere
Lauri Lyly
Istuva pormestari ja pormestariehdokas Lauri Lyly (sd.) painottaa etunojassa olemisen tärkeyttä kaupunkikehittämishankkeissa, jotta Tampere pysyy elinvoimaisena.All Over Press / Petteri Paalasmaa

Vuodesta 2017 alkaen Tampereen pormestarin virassa työskennellyt Lauri Lyly (sd.) on Sosiaalidemokraattisen puolueen (SDP) ehdokas jatkamaan pormestarina myös seuraavat neljä vuotta.

Lähivuosina Tampereella on viety eteenpäin suurprojekteja, kuten raitiotie ja Kansiareena.

Suurien investointien edistymisen lisäksi Lyly näkee isojen haasteiden odottavan kaupunkia, kuten mahdollisesti vuonna 2023 voimaan tuleva sote-uudistus.

– Kaupungin pitää tehdä siihen suuria organisaatioratkaisuja. Se on suuri murroskohta. Toinen tärkeä asia on työllisyyden kuntakokeilu, josta toivon välineitä työttömyyden hoitamiseen.

Palvelujen turvaaminen kaikille, mutta erityisesti lapsille ja nuorille on Lylyn mukaan nyt erityisen huomioitava seikka.

– Panostamme oppimisympäristöihin, eli rakennamme kouluja.

Päätös pormestariehdokkuudesta sinetöityi vasta viime viikkojen aikana.

– Tammikuun alussa yhdistykset alkoivat kysymään ehdolle asettumisesta. Kuun puolessavälissä olin jo itsekin innostunut. Tämä sopii hyvin uralleni, kun on tehnyt koko ikänsä toisten eteen töitä, Lyly taustoittaa.

SDP:n ehdokaslista valmistuu ensi viikolla

Lyly vahvisti jo aiemmin lähtevänsä kuntavaaliehdokkaaksi.

Myös pääministeri Sanna Marin edustaa Tampereella SDP:n kuntavaaliehdokkaana. Tällä hetkellä SDP Tampereen kuntavaalien ehdokaslistalla on koossa 86 nimeä.

– Hallituksemme asettaa loput 14 nimeä ensi viikon alkupuolella, lisää Tampereen SDP:n kunnallisjärjestön kunnallissihteeri Riku Kemppinen.

SDP Tampereen viime vuoden kevättalvea varjosti kohu, jossa puolueen valtuustoryhmästä irtautui viisi valtuutettua. Syyksi ratkaisuunsa he esittivät loukkaavan kohtelun, jonka kohteeksi he kokivat joutuneensa.

Neljä viidestä ryhmästä eronneesta valtuutetusta ovat kuitenkin mukana SDP:n kuntavaalien ehdokaslistalla.

Muiden puolueiden tähän mennessä julkistamat pormestariehdokkaat ovat Jaakko Stenhäll (vihr.), Jouni Ovaska (kesk.) ja Minna Minkkinen (vas.).

Perussuomalaiset eivät ole toistaiseksi julkistaneet omaa ehdokastaan pormestarikisaan. Puolueen kansanedustaja Veikko Vallin on kuitenkin osoittanut kiinnostusta virkaa kohtaan.

Tulevissa kuntavaaleissa muodostuva kaupunginvaltuusto valitsee tulevan pormestarin valtuutettujen joukosta.

Lue seuraavaksi