1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Elina Lepomäki

Verkkouutiset: Kokoomuksen varapuheenjohtaja Elina Lepomäki ei asetu ehdolle kuntavaaleissa, perustelee päätöstä vireillä olevalla avioerolla

Henkilökohtainen kampanja olisi lähiviikkoina mahdoton, Lepomäki kommentoi.

Elina Lepomäki
Elina Lepomäki
Lepomäki kertoo, että olisi ollut mielellään ehdolla, mutta ei pysty siihen käytännön syistä.Petteri Bülow / Yle

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Elina Lepomäki ei ole asettumassa ehdolle kuntavaaleissa, kertoo Verkkouutiset (siirryt toiseen palveluun). Lepomäki kertoo, että olisi ollut mielellään ehdolla, mutta ei pysty siihen käytännön syistä.

Lepomäellä on vireillä avioero, ja hän sanoo, että henkilökohtainen kampanja olisi hänelle lähiviikkoina mahdoton.

Yle julkaisi tammikuussa kyselyn pääkaupungin kokoomusvaikuttajille heidän pormestarisuosikistaan. Myös Lepomäen nimi nousi esille, vaikka Lepomäki asuu Espoossa.

Kokoomukselle on tärkeää saada hyvä pormestariehdokas Helsingissä, sillä on odotettavissa, että Helsingissä suosituimman puolueen paikasta taistelu käydään vihreiden ja kokoomuksen välillä. Nykyinen pormestari Jan Vapaavuori ei asetu ehdolle.

Yle kysyi pormestarisuosikkia 35 kokoomusvaikuttajalta. 21 vastasi, ja heistä seitsemän tuki johdon konsultti Kirsi Pihaa. Kysely lähetettiin kokoomuksen kaupunginvaltuutetuille ja piirihallituksen jäsenille.

Lepomäki sai kolme mainintaa, yhtä monta kuin helsinkiläinen kansanedustaja Wille Rydman. Kansanedustaja Sari Sarkomaa sai kaksi kannatusääntä. Kuusi vastaajaa ei nimennyt suosikkia.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on torjunut pormestariehdokkuuden, samoin entiset puoluejohtajat Alexander Stubb ja Jyrki Katainen. Pormestariehdokas on määrä valita Helsingin kokoomuksen piirikokouksessa.

Lue seuraavaksi