Hyppää sisältöön

Nokia kommentoi osakekurssin kymmenien prosenttien nousua – ilmiölle ei ole järkevää selitystä

Ikävä kyllä internetistä hullaantuneet some-sijoittajat eivät lue pörssitiedotteita.

Kuva: reddit.com, Petteri Sopanen / Yle

Nokian osakekurssi on noussut viime päivien aikana voimakkaasti. Nousua nähtiin keskiviikkona Helsingissä ja se jatkuu illalla vielä jyrkempänä New Yorkin pörssissä.

Nokian kurssi on tällä hetkellä yli seitsemässä dollarissa, eli lähes 50 prosentin nousussa eiliseen verrattuna. Nokian osake on korkeammalla kuin kertaakaan vuoden 2016 alun jälkeen.

Analyytikot ovat ihmetelleet kehitystä, joka ei näytä perustuvan mihinkään tiedossa olevaan muutokseen yhtiön tilanteessa tai tulevaisuuden näkymissä.

Nokia kertoi keskiviikkoiltana, ettei silläkään ole tarjota järkevää selitystä.

– Nokia ei ole tietoinen mistään olennaisista, julkistamattomista yhtiön liiketoiminnan kehitykseen liittyvistä tiedoista tai sen toiminnassa tapahtuneista olennaisista muutoksista, joita ei olisi jo julkistettu ja jotka voisivat selittää viimeaikaisen osakekurssin nousun tai kaupankäyntivolyymin, yhtiön pörssitiedote kertoo.

Järkevää selitystä ei ole – ja se tarkoittaa, että vähemmän järkevä selitys on totuus.

Nokian kurssinousun syynä näyttää olevan internetin keskustelupalstoilla herännyt innostus. Reddit-palvelun yli kahden miljoonan jäsenen avoimella wallstreetbets-kanavalla on viime päivät hehkutettu Nokian osaketta.

Tuo innostus näyttää olevan riittävä heiluttamaan Nokian kaltaisen yhtiön kurssia.

Nokia-euforia on kuitenkin vielä pientä verrattuna esimerkiksi konsolipelejä kauppaavan Gamestop-ketjun osakkeeseen liittyvään hypeen. Pelikauppiaan osake on vuoden 2021 aikana noussut 17 dollarista yli 300 dollariin. Ammattimaiset analyytikot ovat yksimielisiä siitä, että tuon osakkeen nousun perustana ei ole rahtuakaan realismia.

Nokian pörssitiedotteen tarkoitus on ilmeisesti sijoittajien rauhoittelu.

Ikävä kyllä, Redditin some-sijoittajat eivät lue pörssitiedotteita.

.
.