Hyppää sisältöön

Suosikkiaan Lapin kirjallisuuspalkinnon saajaksi voi nyt äänestää

Palkinnon saajan valitsee dokumenttiohjaaja, taiteilijaprofessori, Lapin yliopiston kunniatohtori Virpi Suutari, joka on kotoisin Rovaniemeltä.

Lappi-kirjallisuuspalkinto on Lapin kirjastojen yhdessä jakama palkinto ansioituneelle Lappi-aiheiselle tai lappilaisen tai Lapista kotoisin olevan tekijän teokselle. Kuva: Marjukka Talvitie / Yle

Lappi-kirjallisuuskilpailun finalistit ja voittajan valitsija on julkistettu. Kirjallisuuspalkinnon saaja julkistetaan Kirjastojen päivänä 19. maaliskuuta.

Ehdolla palkinnon saajaksi ovat Inger-Mari Aikion teos 69 čuoldda - 69 pylvästä, DAT. Akseli Heikkilän teos Veteen syntyneet, WSOY, Juhani Karilan Pienen hauen pyydystys, Siltala, Tommi Kinnusen Ei kertonut katuvansa, WSOY, Petra Rautiaisen Tuhkaan piirretty maa, Otava ja Seppo Saraspään Kaulahopeiden taru, Karisto.

Nelihenkinen esivalintaraati kävi läpi kaikkiaan lähes 200 teosta, joiden joukosta valittiin kuusi finalistia. Palkinnon saajan valitsee dokumenttiohjaaja, taiteilijaprofessori, Lapin yliopiston kunniatohtori Virpi Suutari, joka on kotoisin Rovaniemeltä.

Yleisö voi äänestää suosikkiaan 28. tammikuuta – 28. helmikuuta aikana verkossa (siirryt toiseen palveluun) ja Lapin kirjastoissa. Äänestäneiden kesken arvotaan kolme 30 euron lahjakorttia verkkokirjakauppaan.

Palkinto on 3 000 euroa ja yleisön suosikki saa 500 euroa.

Lappi-kirjallisuuspalkinto jaetaan tänä vuonna kolmannen kerran. Ensimmäisen Lappi-kirjallisuuspalkinnon sai Kerttu Vuolab teoksellaan Valon airut vuonna 2017 ja toisen Rosa Liksomin Everstinna vuonna 2019.

Lappi-kirjallisuuspalkinto on Lapin kirjastojen yhdessä jakama palkinto ansioituneelle Lappi-aiheiselle tai lappilaisen tai Lapista kotoisin olevan tekijän teokselle. Palkinnolla kirjastot haluavat tehdä Lapin kirjallisuutta tunnetuksi.