1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lukiolaiset

Penkkareita ei juhlita Kokkolassa perinteiseen tyyliin tänä vuonna, sillä ajelut on peruttu – lukiolaisten toivotaan jättävän myös kaikki iltajuhlat väliin

Tapahtumien järjestelyt voivat vielä muuttua nopeastikin, mikäli lukiot saavat uusia suosituksia viranomaisilta.

lukiolaiset
Kuvassa Kokkolan suomalaisen lukion abeja lähdössä penkkariajelulle.
Kokkolan suomalaisen lukion abit penkkariajelulla keväällä 2017.Mari Hautamäki / Yle

Kokkolassa penkkarit, potkiaiset ja kakkosluokkalaisten vanhojen tanssit yritetään järjestää normaalin aikataulun mukaan, mutta erityisjärjestelyin.

Asiasta ovat sopineet Kokkolan kaupunki ja maakunnassa sosiaali- ja terveyspalveluista vastaavan Soiten edustajat.

Viranomaiset muistuttavat, että koronatilanne voi muuttaa järjestelyitä nopeastikin. Tarkemmat aikataulut ja lisäsuositukset tapahtumista annetaan myöhemmin.

Kokkolassa lukiot myös suosittelevat vahvasti, että opiskelijat jättävät iltajuhlinnan tänä vuonna väliin. Abiturientit ovat perinteisesti kokoontuneet juhlimaan Kalajoelle.

Nyt lukiot vetoavat nuoriin, että yksityisjuhliin ei lähdettäisi koronavirustilanteen takia, jotta ylioppilaskirjoitukset saadaan järjestettyä turvallisesti.

Kokkolassa lukiolaiset eivät pääse juhlimaan penkkareita tänä vuonna aivan perinteiseen tyyliin, sillä penkkariajelut on peruttu. Päätökseen vaikuttaa aluehallintoviraston tiukka julkisten tilaisuuksien kokoontumisrajoitus.

Karkkeja ei voida jakaa, eikä heitellä myöskään lukion tiloissa juhlapäivänä.

Alustavien suunnitelmien mukaan potkiaiset toteutuvat Kokkolassa 17.2, penkkarit 18.2. ja vanhojen tanssit 19. helmikuuta.

Osassa pohjalaiskuntia vanhojen tanssit on jo siirretty toukokuulle.

Lue seuraavaksi:

Vaasassa ja Seinäjoella vanhojen tanssit siirretään toukokuulle – Kokkolassa aiotaan järjestää videostriimaus

Kokkolassa painotetaan, että juhlinnassa suositellaan noudatettavan turvavälejä ja hygienia- sekä maskisuosituksia.

Lisäksi jokainen rieha järjestetään lukion omissa tiloissa rajattuna tilaisuutena. Esimerkiksi Suomalaisen lukion eri toimipaikat tanssivat kumpikin tahollaan.

Vanhojen tansseihin ei voida ottaa yleisöä, joten juhla striimataan ja esitys on nähtävissä reaaliajassa tai katsottavissa tallenteena myöhemmin.

Tällä hetkellä Keski-Pohjanmaa on koronaviruksen leviämisen alimmalla eli perustasolla, vaikka tartuntojen määrä onkin ollut viime päivinä nousussa.

Lue myös:

Soiten alueella kolme uutta koronavirustartuntaa – ilmaantuvuus on kasvanut viime päivinä

Lue seuraavaksi