1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ammattikorkeakoulut

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu tarjoaa maksuttomia opintoja nyt myös työttömille ja lomautetuille – osa opinnoista edelleen ilmaisia kaikille

Jatkossa myös Xamkista valmistuneille tarjotaan maksuttomia avoimen ammattikorkeakoulun opintoja kaksi vuotta valmistumisen jälkeen.

ammattikorkeakoulut
En kvinna studerar och skriver på datorn.
Viime vuonna Xamkin avoimeen ammattikorkeakouluun ilmoittautui yli 17 000 henkilöä. Kuvituskuva.All Over Press

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu tarjoaa avoimen ammattikorkeakoulun opintoja maksutta yhä useammalle.

Vuoden alusta saakka avoimen ammattikorkeakoulun opintoja ovat voineet suorittaa ilmaiseksi myös työttömät työnhakijat ja lomautetut. Aiemmin opintoja on tarjottu veloituksetta toisen asteen tutkinto-opiskelijoille ja ikänsä perusteella eläkkeellä oleville.

Jatkossa myös Xamkista valmistuneille tarjotaan maksuttomia avoimen ammattikorkeakoulun opintoja kaksi vuotta valmistumisen jälkeen.

Osa Xamkin avoimen ammattikorkeakoulun opintojaksoista on tänäkin vuonna viime vuoden tapaan ilmaisia kaikille.

Lue lisää: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu tarjoaa avoimia amk-opintoja ilmaiseksi kaikille – syynä poikkeustilanne

– Avoimessa AMK:ssa on viime vuosina näkynyt väestön kasvava tarve ja into oman osaamisen kehittämiseen ja yksilöllisten oppimisväylien rakentamiseen. Osaamista kehittämällä tuetaan yksilölle mielekkäitä työuria ja parannetaan työllisyyskehitystä, Xamkin jatkuvan oppimisen johtaja Pia-Mariana Toukkari sanoo tiedotteessa.

Viime vuonna Xamkin avoimeen ammattikorkeakouluun ilmoittautui yli 17 000 henkilöä, ja opintopisteitä suoritettiin ennakkotietojen mukaan yli 91 000. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun mukaan tämä on neljänneksi eniten kaikista Suomen yliopistoista ja ammattikorkeakouluista.

Eniten Xamkin avoimen ammattikorkeakoulun opinnoista kiinnostivat viime vuonna yksilön hyvinvointiin ja kehittämiseen liittyvät opintojaksot sekä koodauksen ja ohjelmoinnin opinnot. Myös ajankohtainen kriisi- ja poikkeusolojen asiantuntijakoulutus kiinnosti opiskelijoita.

Lue seuraavaksi