Hyppää sisältöön

Jyväskylässä koronalinkona toiminut ravintola sulkee ovensa

Jyväskylän keskustassa sijaitseva ravintola kertoi päätöksestä keskiviikkona.

Kuva: Heli Kaski / Yle

Jyväskylän keskustassa toimiva Heidi's Bier Bar -ravintola sulkee ovensa toistaiseksi koronatilanteen takia. Yritys kertoo asiasta sosiaalisessa mediassa (siirryt toiseen palveluun). Ravintola sijaitsee Torikeskuksessa.

Ravintolasta lähti viime torstaina liikkeelle laaja koronatartuntaketju opiskelijoiden keskuuteen. Baarissa oli koolla opiskelijoita, vaikka virallinen opiskelijatapahtuma olikin peruttu.

Jyväskylän kaupungin mukaan ravintolassa vieraili torstaina noin 150 henkilöä, suurin osa opiskelijoita ja erityisesti paikalla oli kansainvälisiä opiskelijoita.

Jyväskylän kaupunki koronatestasi opiskelijoita Kortepohjan yliopilaskylässä maanantaina 150.

Eilen Jyväskylässä varmistui 106 uutta koronavirustartuntaa. Jyväskylän kaupungin mukaan yli 80 tapauksista liittyy 21. tammikuuta pidettyyn opiskelijatapahtumaan.

Heidi's Bier Bar ravintolan omistavan Rekom Groupin operatiivinen johtaja Mikki Lahtinen kertoo STT:lle, ettei ravintolassa ollut erikseen järjestettyä tapahtumaa.

– Se oli meille täysin normaali torstai-ilta, ja kävijämäärä oli normaali arki-illan kävijämäärä. 150 ihmistä oli koko illan kävijämäärä, Lahtinen kertoo.

Lahtinen toteaa, että ravintola on tilava ja istumapaikat pöydän ääressä löytyvät kaikille, ja myös omille seurueille, jos asiakasmäärä on 150 ihmisen luokkaa. Lisäksi turvavälejä pystyy jokainen halutessaan noudattamaan, Lahtinen lisää.

Hänen mukaansa ravintola noudattaa tarkasti viranomaisten antamia ohjeistuksia.

– Meillä on Jyväskylässä aluehallintovirasto tehnyt tarkastuksen vajaa kaksi kuukautta sitten ja todennut, että tartuntatautilain edellyttämät toimenpiteet ovat kunnossa. Edelleen jatkamme ohjeiden noudattamista ja lisäämme tiedottamista ja asiakkaiden ohjaamista, Lahtinen sanoo.

Heidi's Bier Bar -ketjun ravintoloita on myös Helsingissä, Porissa, Tampereella, Turussa ja Oulussa. Lahtisen mukaan näissäkin ravintoloissa noudatetaan yhdenmukaisesti viranomaisten ohjeista.

Jyväskylän Heidi's Bier Barin sulkemista kertoi ensin Keskisuomalainen (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös: