1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Haukivuori

Levähdyspaikkoja, opasteita ja esteettömiä palveluita – Mikkelin Haukivuoressa huolehditaan ikäihmisten ja muistisairaiden viihtyvyydestä

Myös ikä- ja muistiystävälliseen asumiseen on tarkoitus panostaa.

Haukivuori
Nainen rollaattorin kanssa
Haukivuoressa keskitytään muun muassa siihen, että palvelut olisivat mahdollisimman esteettömästi saavutettaviss.a Kuvituskuva. Henrietta Hassinen / Yle

Haukivuoresta halutaan tehdä ikä-ihmisille ja muistisairaille sopiva taajama.

Ympäristöministeriön noin 70 000 avustuksella Essoten on tarkoitus lisätä Haukivuoren vanhemman väestön viihtyvyyttä vuoden kestävässä hankkeessa.

Hankekoordinaattori Anne Loposen mukaan tarkoituksena on esimerkiksi lisätä levähdyspaikkoja ja opasteita taajamassa, sekä tuoda alueen palvelut paremmin esille.

Myös ikä- ja muistiystävälliseen asumiseen on tarkoitus panostaa.

– Onhan täällä nytkin ikäihmisille asuntoja, mutta uskoisin, että niiden päivittäminen olisi tarpeen. Myös hyvinvointiteknologian lisääminen olisi ajankohtaista, Loponen sanoo.

Hankkeessa on mukana Haukivuoren asukasraati, jossa on mukana kaiken ikäisiä haukivuorelaisia. Raati on

– Raati tarjoaa hankkeen käyttöön tärkeää paikallistietoa, Loponen kertoo.

Alueen asukkaiden ja hanketta koordinoivan Essoten lisäksi mukana toimintaa kehittämässä ovat Aalto Yliopisto, tilasuunnitteluun erikoistunut Spacent-yhtiö ja Vanhustyön Keskusliitto. Hankkeen kumppanina toimivat Mikkelin kaupungin kaupunkisuunnittelu, Haukivuoren aluejohtokunta ja vanhusneuvosto.

Lue seuraavaksi