1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. päivähoito

Lumi auttoi kaksivuotiasta karkaamaan päiväkodin aidan yli Kokkolassa – kaupunki selvitti tapahtunutta: "Otamme opiksi ja päivitämme valvontasuunnitelmat"

Piha oli tapahtuma-aikaan poikkeuksellisen luminen.

Lapsi pääsi karkaamaan Kotimetsän päiväkodin pihasta lumikasan kautta. Kuva: Antti Eintola / Yle

Viime viikolla kokkolalaisesta päiväkodista karannut kaksivuotias pääsi poistumaan pihalta keinupaikan turva-aidan yli, tiedottaa Kokkolan kaupunki.

Kotimetsän päiväkodin piha oli tuolloin poikkeuksellisen luminen, mikä auttoi aidan yli kiipeämisessä, selviää kaupungin varhaiskasvatuksen sisäisestä selvityksestä.

Kokkolan varhaiskasvatustoimenjohtaja Kai Kytölaakson kertoo tiedotteessa, että valitettavasta tapauksesta otetaan opiksi.

– Kaikkien yksiköiden johtajat ovat kokoontuneet tapauksen vuoksi. Nyt tarkistamme, päivitämme ja yhdenmukaistamme valvontasuunnitelmat.

Kaksivuotiaan poistuminen huomattiin Kotimetsän yksikössä vasta myöhemmin, sillä pihalla oli liikehdintää, kun samaan aikaan lapsia haettiin kotiin, ja osa siirtyi sisätiloihin ruokailemaan. Jo sitä ennen lapsen löytänyt sivullinen oli käynyt kertomassa Kotimetsän henkilökunnalla tieltä löytyneestä lapsesta.

Päiväkodissa oli tapauksen sattuessa jopa normaalia enemmän työntekijöitä.

Lapsi palautettiin omaan hoitopaikkaansa reilun puolen tunnin kuluttua karkaamisesta. Sähköisen Päikky-seurannan ja valvontakameratallenteiden mukaan lapsi ehti olla karkuteillä yksin vain viitisen minuuttia.

Sivullinen löysi lapsen kävelemästä Runeberginkadulla, noin 200 metrin päässä päiväkodista keskiviikkona 20. tammikuuta iltapäivällä. Mies vei lapsen vieressä olleeseen Tervanpolttajan päiväkotiin, mistä lapsi palautettiin Kotimetsän yksikköön.

Kokkolan varhaiskasvatuksessa lasten poissaolot ja läsnäolo kirjataan Päikky-sovellukseen. Sen kautta lapsen tiedot voidaan tarkistaa milloin tahansa.

Kokkolassa ei ole aiemmin sattunut vastaavanlaisia tapauksia.

Lue myös:

Aidat ovat tärkeitä, mutta mitä muuta tarvitaan? 2-vuotiaan karkaaminen päiväkodista herätti huolen Keski-Pohjanmaalla, Kokkolan selvittely edennyt