1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Teatteri

Tampereen isot teatterit peruvat kaikki helmikuun näytökset – Otso Kautto: "Katsojien kiusaaminen jatkuvalla epävarmuudella ei ole järkevää"

Kokoontumisrajoitusten vuoksi kummassakaan teatterissa ei ole järjestetty esityksiä marraskuun lopusta lähtien.

Teatteri
Hamlet rock-musikaalin esitys Tampereen Työväen Teatterin suurella näyttämöllä
Syksyllä teatterit pystyivät vielä viemään läpi osan esityksistä, mutta marraskuusta asti näytännöt on olleet tauolla koronatilanteen ja rajoitusten vuoksi. Kuva TTT:n Hamletista.Kirsi Matson-Mäkelä / Yle

Tampereen Teatteri ja Tampereen Työväen Teatteri peruvat kaikki esityksensä helmikuun loppuun asti. Teatterit kertovat yhteisessä tiedotteessaan, että THL:n uusi suositus kahden metrin turvaväleistä tekee esittämisen kannattamattomaksi katsomopaikkojen vähentyessä entisestään.

Myös koronarajoitusten lyhyet syklit ovat vaikeuttaneet teatterien mukaan toiminnan suunnittelua ja hankaloittaneet myös asiakkaiden elämää.

– Lisätyön määrä esitysten siirtämisessä ja lippujen peruutuksissa on valtava. Nyt haluamme rauhoittaa tilannetta sekä henkilökunnan että rakkaan yleisömme parissa, kertoo Tampereen Teatterin johtaja Mikko Kanninen.

– Katsojien kiusaaminen jatkuvalla epävarmuudella ei ole järkevää. Tappiollinen esittäminen lisää ylimääräisten avustusten tarvetta, eikä se ole kenenkään etu, sanoo puolestaan Tampereen Työväen Teatterin johtaja Otso Kautto.

Teatterit sanovat, että peruuttamalla esitykset koko helmikuun ajaksi ne voivat keskittyä tulevan ohjelmiston harjoitustoimintaan ja pitkäjaksoisempaan toiminnan kehittämiseen.

Pirkanmaalla on voimassa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston määräämä kokoontumisrajoitus ja kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet on kielletty Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella koronaepidemiatilanteen rauhoittamiseksi. Rajoitusten vuoksi kummassakaan teatterissa ei ole järjestetty esityksiä marraskuun lopusta lähtien.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pirkanmaalla.

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi