1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. työsuojelu

Salon kaupunginhallitus esittää tutkintapyyntöä salolaisvaltuutetun viime kesän uimahallipuheista

Valtuutettu ei ollut tyytyväinen uimahallin työntekijän kommentteihin veden räiskymisestä uimarin päälle.

työsuojelu
Salon uimahalli
Salon uimahalli.Tarja Hiltunen

Salon kaupunginvaltuusto saa maanantaina eteensä kaupunginhallituksen esityksen tutkintapyynnön tekemisestä kaupunginvaltuutettu Jaana Haapasalosta (sit.).

Salon uimahallin työntekijä on tehnyt ilmoituksen kaupungin työsuojeluorganisaatiolle Haapasalon toiminnasta viime kesänä Salon uimahallissa.

Haapasalo ei ollut ollut tyytyväinen uimahallin työntekijän vastaukseen Haapasalon valitettua päälleen roiskuneesta vedestä.

Työntekijän mukaan Haapasalo oli uhannut järjestää tälle potkut.

Haapasalo sanoo kaupunginhallitukselle antamassaan vastineessa, ettei ole niin sanonut, mutta työntekijä on voinut tulkita niin.

Salon kaupunginhallituksen valtuustolle esittelemän tekstin mukaan, "mikäli valtuutettu on asemaansa vedoten kyseenalaistanut työntekijän työsuhteen jatkumisen, valtuutettu on syyllistynyt virheelliseen menettelyyn luottamustoimessa, mikä saattaa täyttää rikoksen tunnusmerkit. Tästä syystä kaupunginhallitus pyytää kaupunginvaltuustoa tekemään asiasta tutkintapyynnön poliisille."

Haapasalo kertoi Salon Seudun Sanomille (siirryt toiseen palveluun)tekevänsä tutkintapyynnön Salon kaupunginhallituksen puheenjohtajasta Saija Karnisto-Toivosesta (sd.) ja Salon hallintojohtajasta Laura Ala-Hannulasta, jotka ovat asian esittelijä ja valmistelija.

Lue seuraavaksi