Hyppää sisältöön

15-vuotiasta ja useaa täysi-ikäistä epäillään henkirikoksen yrityksestä Pirkanmaalla

Pirkanmaan käräjäoikeuden mukaan viittä henkilöä esitetään vangittavaksi perjantaina.

Suomessa on kerrottu viime aikoina useista alaikäisten vakavista rikoksista.  Kuva: Matias Väänänen / Yle

Ruovedellä sattui keskiviikkona aamuyöllä ampumavälikohtaus, jossa ammuttiin useita laukauksia. Tähän liittyen poliisi esittää Pirkanmaan käräjäoikeudessa useita henkilöitä vangittavaksi perjantaina.

Yksi epäillyistä on oikeuden mukaan syntynyt vuonna 2005 eli on 15-vuotias tai täyttänyt tammikuussa 16. Alaikäistä henkilöä epäillään murhan yrityksestä.

Yhteensä viiden henkilön vangitsemista käsitellään perjantaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Epäillyt nimikkeet ovat tapon tai murhan yritys.

Poliisi ei halua kommentoida epäiltyjen ikää, mutta tiedot käyvät ilmi oikeuden diaaritiedoista.

Suomessa on kerrottu viime aikoina useista alaikäisten vakavista rikoksista.

Poliisi tiedotti torstaina, että tapahtumassa olivat osallisina rivitalon yksityisasunnossa olleet henkilöt ja pihalle saapunut seurue. Ampumavälikohtauksen taustalla olivat henkilöiden väliset riidat. Yksi henkilö loukkaantui ammuskelussa lievästi.

Poliisi kertoi ottaneensa kiinni seitsemän henkilöä, joiden osallisuutta tapahtumaan selvitellään.

Tapahtuman tutkinnan yhteydessä poliisi takavarikoi luvattomia ampuma-aseita. Poliisin kiinniottamilla henkilöillä ei ole ollut aselupia takavarikoituihin aseisiin.

Poliisi tutkii asiaa rikosnimikkeillä murhan yritys ja tapon yritys. Lisäksi on kirjattu ampuma-aserikoksia luvattomien ampuma-aseiden hallussapitoon liittyen. Tutkinnan edetessä rikosnimikkeitä voi tulla lisää ja ne voivat muuttua.

Esitutkinnassa selvitellään myös sivullisille aiheutunutta vaaraa.

.
.