Hyppää sisältöön

Maailmankuulu huilisti vetää mestarikurssia Jalasjärvellä

Mestarikurssi päättyy suoratoistona lähetettävään konserttiin, jossa huilutaiteilija Sami Junnonen on mukana arvosoittimensa kera.

Huilutaiteilija Sami Junnonen palasi koronaa pakoon kotimaahansa. Viikonloppuna hänen mestarikurssilleen pääsee kuusi huilistia. Kuva: Pierre Lidar

Kuusi huilunsoiton opiskelijaa pääsee viikonloppuna maailmankuulun huilistin oppiin Jalasjärvellä. Kolmipäiväisen mestarikurssin opettajaksi on saatu huilutaiteilija Sami Junnonen, joka on yksi harvoista kansainvälisen solistiuran luoneista suomalaisista huilisteista.

Junnonen keskeytti koronan vuoksi pestinsä viime vuonna Kairon sinfoniaorkesterin soolohuilistina ja palasi kotimaahan.

Jalasjärven musiikkiopiston järjestämä mestarikurssi päättyy sunnuntaina iltapäivällä kello 14 ilman yleisöä järjestettävään konserttiin, jota voi seurata suoratoistona Youtubessa. Mestarikurssilaiset ja Sami Junnonen esiintyvät konsertissa Juhani Nummisen johtaman jousiorkesteri Jalas Chamberin solisteina.

Arvosoittimella

Konsertissa nähdään ja kuullaan myös harvinaista soitinta, sillä Junnosen huilu on 24 karaatin kullasta käsinvalmistettu arvosoitin.

Mestarin oppiin pääsevät nuoret huilistit Maiju Rajala, Elle-Maija Kahari ja Hanna Puska Kurikasta, Henna Mäki-Kivistö ja Susanna Yli-Peltola Jalasjärveltä ja Sini Kontiainen Karviasta. Heitä on valmentanut huilunsoitonopettaja Tiina-Kaisa Aro-Heinilä.

Mestarikurssin pianistina toimii Tapio Tolppanen.

Junnonen on tehnyt aiemminkin yhteistyötä Jalasjärven musiikkiopiston kanssa. Hän vieraili paikkakunnalla vuonna 2008 ja taltioi kotimaista huilumusiikkia Jalas Chamberin solistina.

Suomen huiluseura ja Jalasjärven musiikkiopiston kannatusyhdistys tuottivat tuolloin kolmiosaisen levysarjan "Suomalaista musiikkia huilulle ja jousiorkesterille".

.
.