1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Junaliikennehäiriöt

Sähköratavaurio häiritsee koko illan Suomen junaliikennettä – VR arvioi vian olevan korjatun aamuun mennessä

Sähköratavaurio tapahtui Helsingissä, mutta sen kerrannaisvaikutukset ulottuvat VR:n mukaan koko Suomeen.

Junaliikennehäiriöt
Kuvassa on lähijuna Ilmalassa.
Pääradan neljästä raiteesta on käytössä vain yksi Helsingissä Oulunkylän ja Tikkurilan välillä. Häiriö tapahtui Malmin kohdalla. Arkistokuva.Silja Viitala / Yle

Pääradan sähköratavaurion korjaaminen jatkuu yhä, kertoo Fintrafficin rataliikennekeskus.

VR kertoi, että yksittäisiä kaukojunia saatetaan joutua perumaan häiriön takia. Helsingin Malmin ja Tapanilan välillä perjantaiaamuna sattuneen sähköratavaurion vuoksi käytössä on vain kaksi raidetta. Fintrafficin rataliikennekeskuksesta arvioitiin STT:lle illalla, ettei kolmatta raidetta saada käyttöön vielä klo 21 mennessä, kuten aiemmin uskottiin.

Vika saataneen korjattua huomisaamuun mennessä, jolloin aamuliikenne pystytään ajamaan normaalisti, VR arvioi perjantaina iltapäivällä.

Iltapäivällä kaukojunat myöhästelivät puolesta tunnista tuntiin, lisäksi Pendolino 67 Helsingistä kello 14.19 Helsingistä Ouluun oli peruttu teknisen vian vuoksi.

Lähiliikenteessä häiriön vuoksi kaikki K-junat on peruttu kello 21 saakka. Kaikki pohjoiseen ajavat R- ja Z-junat pysähtyvät Helsingin ja Keravan välillä kaikilla asemilla. Etelään ajavat R- ja Z-junat pysähtyvät Keravan ja Tikkurilan välillä kaikilla asemilla. I- ja P-junat ajetaan 30 minuutin vuorovälillä ja P-junat eivät pysähdy Tikkurilan ja Oulunkylän välillä.

Sähköratavaurio on häirinnyt koko päivän merkittävästi kauko- ja lähijunien liikennettä Etelä-Suomessa.

Sähköratavaurio tapahtui perjantaiaamuna kuuden maissa pääradalla Helsingin Malmilla. Vaikka häiriö paikantuu Helsinkiin, myöhästymisillä ja perumisilla on VR:n mukaan kerrannaisvaikutus koko Suomen junaliikenteeseen.

VR päivittää verkkosivuilleen (siirryt toiseen palveluun) tarkemmin tietoja junavuoroista, joihin vaurio vaikuttaa.

Lue seuraavaksi