Hyppää sisältöön

Hämeenlinnan ja Lammin uimahallit pysyvät suljettuina helmikuun loppuun – Hämeenlinnan Liikuntahallit jatkoi koronarajoituksia

Liikuntahallien hallitus teki päätöksen rajoituksista Etelä-Suomen aluehallintoviraston linjausten mukaisesti.

Alun perin uimahallit oli tarkoitus avata jo tammikuun lopussa. Kuva: Lauri Rautavuori / Yle

Hämeenlinnan Liikuntahallit on päättänyt jatkaa koronarajoituksia helmikuun loppuun saakka.

Päätös merkitsee sitä, että Hämeenlinnan ja Lammin uimahallit sekä Liikuntahallien hallinoimmat kuntosalit pitävät ovensa säpissä vielä kuukauden. Myös liikuntahallien sisäliikuntatilat, jäähallit, palloiluhalli sekä koulujen liikuntasalit ilta- ja viikonloppukäytön osalta pidetään suljettuina.

Poikkeuksena on alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminta, jota voidaan järjestää 1. helmikuuta alkaen maksimissaan 10 henkilön pienryhmissä ja aluehallintoviraston määräystä noudattaen. Liikuntahallien järjestämät työikäisten ja eläkeläisten sisäliikuntaryhmät pysyvät keskeytettynä toistaiseksi.

Urheilutilojen rajoitusten jatkamisesta päätti Hämeenlinnan Liikuntahallien hallitus torstaina. Päätös myötäilee Etelä-Suomen aluehallintoviraston yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksia, joita niin ikään jatkettiin tällä viikolla.

Hämeenlinnan Liikuntahallit päätti lisäksi seuraavista rajoitustoimenpiteistä:

  • Jalkapallon tekonurmikenttä pidetään auki toistaiseksi. Harjoitustoiminnalta edellytetään tiukkojen turvamääräysten ja -etäisyyksien noudattamista sekä toiminta suositellaan jaettavaksi enintään 10 hengen ryhmiin.
  • Aikuisten kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille – palloilulajien SM-sarjat ja 1. divisioona (ml. Palloliiton linjauksen mukaisesti jalkapallon Kakkonen).
  • Liikuntahallien tiloissa voi järjestää otteluita ja kilpailuja aluehallintoviraston määräyksiä ja THL:n ohjeita noudattaen.
  • Hämeenlinnan Urheilupuiston ulkojää ja ladut Pullerilla sekä Kaurialan kentällä ovat käytössä normaalisti sään niin salliessa. Pukutiloissa on noudatettava henkilömäärää koskevia rajoituksia.
  • Hämeenlinnan Liikuntahallien tilat ovat päivisin koulujen liikunnanopetuksen käytössä. Käytössä tulee huomioida koulujen omat ohjeistukset.