Hyppää sisältöön

Autojen katalysaattorit lähtevät taparikollisten matkaan – poliisille ilmoituksia tihenevään tahtiin

Katalysaattorit käyvät kaupaksi, koska niissä on jalometalleja.

Poliisi toivoo sivullisten ilmoittavan hätäkeskukseen, jos he näkevät jonkun touhuilevan epäilyttävästi pysäköityjen autojen alla. Kuva: Sini Ojanperä / Yle

Katalysaattorivarkaudet ovat lisääntyneet Lahdessa. Autoon kohdistuneita varkauksia on ollut aina. Aiemmin vietiin renkaita ja autoradioita, nyt varkaiden kiinnostuksen kohteena ovat katalysaattorit.

Rikoskomisario Markku Vornanen Hämeen poliisista kertoo, että katalysaattorivarkauksista alkoi tulla ilmoituksia viime vuonna ja tänä vuonna niistä on ilmoitettu tihenevään tahtiin eri kaupunginosista. Muutama tapaus on syyteharkinnassa.

Vornasen mukaan katalysaattorit lähtevät helposti varkaan matkaan, sillä toimenpide ei kestä kauan. Katalysaattorit viedään hyötymistarkoituksessa, koska niiden sisältämistä jalometalleista maksetaan hyvin.

Rikoskomisario Markku Vornanen toivoo, että ihmiset ilmoittaisivat hätäkeskukseen, jos autojen luona näkyy epäilyttävää toimintaa.

– Käsitykseni mukaan katalysaattoreita vievät taparikolliset. Auto nostetaan tunkilla ja muutamassa minuutissa katalysaattori on irti, sanoo Vornanen.

Lisää aiheesta:

.
.