1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Tampereen elokuvajuhlat

Tampereen elokuvajuhlat siirtyy verkkoon – järjestäjät uskovat "filkkarien hengen" välittyvän myös netin kautta

Verkon kautta katsottavissa on 50 erilaista elokuvanäytöstä. Valikoimassa on yhteensä 250 lyhytelokuvaa sekä lukuisia pitkiä dokumentteja.

Vuonna 2020 Tampereen elokuvajuhlat ehdittiin järjestää juuri ennen koronapandemian iskeytymistä Suomeen. Juhlilla nähdään paljon suomalaisia lyhytelokuvia ja dokumentteja. Kuva: Tampereen elokuvajuhlat

Tampereen elokuvajuhlat on päätetty siirtää verkkoon. Elokuvajuhlien hallitus on päättänyt, että arvaamattomasti etenevän koronapandemian vuoksi yleisötilaisuuksien järjestämisestä luovutaan kokonaan. Tällä halutaan turvata ennen kaikkea yleisön, vieraiden ja henkilökunnan turvallisuus.

Festivaali tuo verkkoon 50 erilaista elokuvanäytöstä. Valikoimassa on yhteensä 250 lyhytelokuvaa sekä lukuisia pitkiä dokumentteja.

Juhlia vietetään 10.–14. maaliskuuta. Festivaalin avajaiset ja kilpailuelokuvien palkintoseremonia lähetetään suorina lähetyksinä Tampereen G Livelabista. Myös festivaalin ammattilaisohjelma ja yleisötapahtumat siirtyvät verkkoon.

Vaikka päätös verkkofestivaaliin siirtymisestä oli vaikea, Tampereen elokuvajuhlien toiminnanjohtaja Laura Laaksonen näkee tilanteessa myös uusia mahdollisuuksia:

– Haluamme toimia vastuullisesti, ja mielestäni päätös oli ainoa mahdollinen tässä vakavassa tilanteessa. Olen kuitenkin vakuuttunut, että verkkofestivaalista tulee upea ja tähän erikoiseen aikaan sopiva, Laaksonen sanoo tiedotteessa.

Laaksonen näkee nettifestivaalissa myös mahdollisuuksia. Hän uskoo, että festivaali voi verkossa tavoittaa vakikävijöiden lisäksi myös paljon uutta yleisöä.

– Teemme parhaamme sen eteen, että saamme filkkareiden ainutlaatuisen hengen välittymään myös kotikatsomoihin.

Tampereen elokuvajuhlien ohjelmisto julkistetaan 17. helmikuuta. Festivaalin kilpailuvalinnat julkistetaan ensi tiistaina.

Myös tänään alkava, 20 vuotta täyttävä dokumenttielokuvaan keskittyvä DocPoint-festivaali järjestetään poikkeuksellisesti vain verkossa.

Lue myös:

Tampereen isot teatterit peruvat kaikki helmikuun näytökset – Otso Kautto: "Katsojien kiusaaminen jatkuvalla epävarmuudella ei ole järkevää"

Hollywood-elokuva poiki Tampereelle kansainvälisen kilpailun

DocPointin taiteellinen johtaja Kati Juurus: "Dokumenttielokuvassa voi upeimmillaan astua hetkeksi toisen elämään"

Kulttuurialasta tuli korona-ajan hylkiö, eivätkä taiteilijat koettele rajoituksia – asiantuntijan mukaan oikeuksiin kajoaminen on hyväksytty hiljaa