Hyppää sisältöön

Jälleen uusi käänne Malmin lentokentässä: lentäjät saivat lykkäystä häädölle, mutta ei niin paljon kuin toivoivat

Kihlakunnanvouti on antanut päätöksensä Malmin lentokenttäyhdistyksen häädöstä.

Malmin lentokentällä on yhä noin 40 lentokonetta ja 10 helikopteria. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Malmin lentokentän ilmailijoilla on ollut jännittävä viikko.

Heitä on uhannut häätö, jonka oli määrä astua voimaan tammikuun loppuun mennessä.

Helsingin käräjäoikeus päätti joulukuussa 2020, että Malmin lentokentäyhdistyksen on luovutettava vuokraamansa alue Helsingin kaupungille.

Ilmailijoiden mukaan sääolosuhteet ovat kuitenkin estäneet koneiden siirtämisen. Lisäksi monille koneille ei vielä ole tilaa Etelä-Suomen korpikenttien säilytyshalleissa.

Malmin lentokenttäyhdistys on hakenut häädölle lykkäystä elokuun loppuun saakka, koska kesän aikana pitäisi valmistua uusia halleja muille kentille.

Muuttopäivä siirtyi maaliskuulle

Kihlakunnanvouti Jussi Räikkönen on nyt ilmoittanut, että muuttopäivää lykätään maaliskuun 14. päivään sillä edellytyksellä, että Malmin lentokenttäyhdistys suorittaa Helsingin kaupungille vuokran lykkäyksen muuttopäivästä lukien entisten ehtojen mukaisesti 5. helmikuuta mennessä.

Muussa tapauksessa muuttopäivän lykkäys on voimassa vain 7. helmikuuta saakka.

Räikkönen perustelee päätöstä sillä, että ulosottokaaren 7. luvun mukaan määrättyä muuttopäivää voidaan lykätä, jos siitä ei aiheudu hakijalle eli kaupungille tuntuvaa haittaa. Häätö on kuitenkin tehtävä kahden kuukauden kuluessa asian vireilletulosta, jos pidemmälle lykkäykselle ei ole erityisen painavaa syytä.

Räikkösen mukaan Malmin lentokenttäyhdistyksen muuttopäivän lykkäämiselle esittämät perustelut, kuten talvi ja sääolosuhteet, puoltavat lykkäystä muuttopäivään.

Päätöksessään hän toteaa, että lyhyehkön lykkäyksen ei voida katsoa aiheuttavan tuntuvaa haittaa Helsingin kaupungille.

Räikkösen mukaan puolentoista kuukauden lisäaika muuttopäivään on tarpeellinen, jotta alueelta voidaan poistua turvallisesti ja hallitusti.

Hän toteaa, että häätö ei koske Malmin kentän yhteydessä olevia hallitiloja. Vaikka lentopaikan toiminta päättyy, halleissa olevien koneiden lentäminen Malmilta pois on mahdollista alueen omistajan eli Helsingin kaupungin suostumuksella. Koneita on mahdollista siirtää myös maateitse.

Lisää aiheesta:

.
.