1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Rauma siirtää lukiolaiset etäopetukseen koronatilanteen takia – myös urheiluseuroilta vaaditaan vastuullista toimintaa

Raumalla koronaepidemia on pahentunut viime viikkoina merkittävästi.

koronavirus
Liitutaulu ja sieni.
Rauman lukioissa siirrytään etäopetukseen.Matti Myller / Yle

Rauman kaupunki ottaa käyttöön alueellisen tartuntatautityöryhmän esittämiä rajoituksia koronatilanteen hillitsemiseksi. Rauma on jo lähellä koronan leviämisvaihetta.

Kaupunki on päättänyt siirtää lukiolaiset etäopetukseen, jotta 16.3. alkavat ylioppilaskirjoitukset voidaan turvata. Etäopetus alkaa 11.2. ja kestää kuun loppuun asti.

Sitä ennen on koeviikko, jolloin opiskelijat käyvät koululla tekemässä kokeita kahdessa vuorossa. Muuta opetusta koulussa ei ole.

Penkkareita ei Raumalla järjestetä.

Koronaepidemia kiihtyy

Muilta osin Rauma seuraa työryhmän linjauksia ja rajoittaa julkisten tilojen käyttöä. Esimerkiksi uimahallin käyttöön voi tulla lähiaikoina uusia rajoituksia.

– Koronatapausten määrä on Raumalla selvästi kasvussa ja tilanne huononee koko ajan. Riski leviämisvaiheeseen siirtymisestä on suuri. Yli kahden metrin turvaetäisyyksistä huolehtiminen ja huolellinen käsihygienia ovat ehdottoman tärkeitä kasvomaskin käyttämisen lisäksi, tartuntataudeista vastaava lääkäri Irene Reinvall sanoo.

Vastuuton käytös peruu harjoitusvuorot

Rauman kaupunki vaatii, että alle 20-vuotiaiden liikuntaharrastuksia järjestävät seurat huolehtivat turvaväleistä. Lähikontakteja ei harrastuksissa saa tapahtua.

– Joukkueurheilulajien valmennuksissa tulee huomioida, ettei harjoitus saa sisältää omankaan joukkueen sisäisiä lähikontakteja. Ilman lähikontakteja harjoitteleminen tarkoittaa sitä, ettei joukkuelajeissa voi järjestää myöskään harjoituspelejä, sivistystoimialan toimialajohtaja Soile Strander sanoo.

Rauman kaupungin koronajohtoryhmä toteaa, että jos seurat eivät noudata ohjeita, kaupunki peruu harjoitusvuorot.

Aikuisten harrastustoimintaa suositellaan edelleen toteutettavan etäyhteyksin. Sivistystoimiala ei vuokraa tai anna omia tilojaan ulkopuolisten käyttöön. Tilojen käytön rajaukset koskevat esimerkiksi kirjastojen kokoustiloja, kulttuuritalo Posellia, Rauma-salia ja nuorisotiloja.

Rauma muistuttaa, että kaikkia satakuntalaisia kehotetaan tekemään etätöitä aina, kun se on mahdollista.

Lue uusimmat tiedot koronaviruksesta Satakunnassa tästä linkistä.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta

Lue seuraavaksi