1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ammatilliset oppilaitokset

Winnova alkaa vaatia maskin käyttöä tiloissaan

Maskivaatimus tulee voimaan ammattioppilaitoksessa ensi maanantaina.

ammatilliset oppilaitokset
Porin Vähäraumalla sijaitseva ammattioppilaitos Winnovan rakennus. Entinen Teku eli Teknillinen oppilaitos eli myöhempi Satakunnan ammattikorkeakoulun SAMKin tekniikan puolen rakennus.
Ammattioppilaitos Winnovan tiloissa on jatkossa käytettävä maskia.Antti Laakso / Yle

Ammattioppilaitos Winnova vaatii kaikilta opiskelijoiltaan ja henkilökunnan edustajilta maskin käyttöä ensi maanantaista alkaen.

Maskin käyttö on ehdotonta luokkatiloissa, ja lisäksi maskia on pidettävä muissa tiloissa, joissa ei pystytä noudattamaan kahden metrin turvaetäisyyksiä.

– Tiloissa ei oleskella ilman maskia, elleivät terveydelliset syyt estä käyttöä, rehtori Juha Vasama linjaa.

Satakunnan koronatilanne vaikeutunut

Maskin käyttöä on suositeltu jo viime vuoden puolelta alkaen. Koronatilanne on heikentynyt Satakunnassa viime aikoina. Winnovan oppilaitoksella Raumalla todettiin tällä viikolla koronan joukkoaltistus.

– Jos maskin hankinta ei ole mahdollista taloudellisen tilanteen takia, otetaan yhteys oman asuinkunnan perusterveydenhuoltoon tai kysytään tarvittaessa neuvoa kuraattorilta tai terveydenhoitajalta, Vasama sanoo.

Winnovan yksikkö Varsinais-Suomessa Laitilassa on ollut etäopetuksessa jo jonkin aikaa. Raumalla, Ulvilassa ja Porissa opetus jatkuu toistaiseksi etä- ja läsnäolo-opetuksen yhdistelmänä.

Myös toinen satakuntalainen ammattioppilaitos Sataedu kertoo (siirryt toiseen palveluun), että opiskelijoiden ja opettajien on käytettävä maskia, jos turvavälejä ei voida pitää.

Satakunta siirtyi torstaina koronan kiihtymisvaiheeseen, mutta Rauma on jo lähellä leviämisvaihetta. Rauman lukiolaiset siirtyvät etäopetukseen helmikuussa koeviikkonsa jälkeen.

Lue uusimmat tiedot koronaviruksesta Satakunnassa tästä linkistä.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta

Lue seuraavaksi