Hyppää sisältöön

Seinäjoella ehdotetaan uusien asuntomessujen hakemista – aloitteen tekijällä jo aluekin mielessä

Edelliset asuntomessut Seinäjoella olivat vuonna 2016. Uusi tapahtuma voisi olla jo tämän vuosikymmenen aikana.

Viime vuonna asuntomessut järjestettiin Tuusulassa, eli oli jo kolmannen kerran samalla paikkakunnalla. Kuva: Petteri Juuti / Yle

Seinäjoella halutaan selvittää uusien asuntomessujen hakemista.

Osa seinäjokelaisvaltuutetuista esittää, että Seinäjoki hakisi asuntomessujen isännyyttä toisen kerran vielä tämän vuosikymmenen aikana. Ensimmäinen vapaa järjestämisajankohta on vuodelle 2025.

Seinäjoella järjestettiin asuntomessut vuonna 2016, joista kokemukset olivat hyvät. Messut tavoittivat noin 130 000 kävijää huonosta kesästä huolimatta. Kesä oli erittäin sateinen.

Muita useammat messut järjestäneitä kaupunkeja ovat esimerkiksi Vaasa ja Tuusula.

Aloitteen jättänyt keskustan valtuutettu Kari Homi pitää ykkösvaihtoehtona Impivaaran aluetta, joka on jo suurilta osin kaupungin hallussa.

– Seinäjoki on tpahtumien kaupunki ja messut kuvaisivat kaupungin kehittymistä. Impivaara on mielenkiintoinen maastollisesti ja myös historiallisesti, sanoo Homi.

Impivaaran alue sijoittuu Ylistarontien ja Vaasaan menevä rautatien välille, noin 4 kilometriä keskustasta. Paikalla on sijainnut aikanaan muun muassa sotavankila, nykyään alueelta löytyy esimerkiksi Destian tiloja.

Asiasta on tehty Seinäjoella tällä viikolla valtuustoaloite joka etenee ensi maanantaina kaupunginhallituksen valmisteltavaksi.

Lue seuraavaksi:

.
.