1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hyökkäys USA:n kongressiin

USA:n kongressin pommitutkimus jatkuu – vinkkipalkkiota nostettiin 100 000 dollariin

Pommien räjäyttämisellä haluttiin mahdollisesti vaikeuttaa poliisivoimien saapumista paikalle kongressihyökkäyksen aikana.

Hyökkäys USA:n kongressiin
Ihmisjoukko tunkeutuu Capitoliin.
Donald Trumpin kannattajat tunkeutuivat kongressin rakennukseen loppiaisena Washingtonissa.Jim Lo Scalzo / EPA

Yhdysvalloissa kongressitalon liepeiltä 6. tammikuuta löydetyt kaksi putkipommia oli jätetty paikalle vuorokautta aiemmin, kertoo uutiskanava CNN (siirryt toiseen palveluun).

Liittovaltion poliisi FBI kaipaa lisää vihjeitä pommit jättäneestä henkilöstä tai henkilöistä. Epäillyn tai epäiltyjen tavoittamiseksi luvattua vihjepalkkiota on nostettu 75 000 dollarista 100 000 dollariin.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Putkipommit oli jätetty demokraattien ja republikaanien puoluetoimistojen läheisyyteen vajaa vuorokausi ennen loppiaisen kongressihyökkäystä.

Viranomaiset pitävät mahdollisena, että pommien räjähtämisellä haluttiin vaikeuttaa poliisivoimien saapumista paikalle, kun Donald Trumpin tukijat aloittivat hyökkäyksensä kongressiin.

Pommit eivät räjähtäneet toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Myöhemmin ne räjäytettiin hallitusti robottien avulla.

FBI julkaisi perjantaina uusia valvontakamerakuvia huppariin pukeutuneesta epäillystä kantamassa pommeja paikoilleen. Hänellä oli kasvomaski, huppari ja selässään reppu.

Tähän mennessä yli 135 ihmistä on pidätetty kongressin mellakoihin liittyen, kertoo uutistoimisto Reuters. Hyökkäyksessä kuoli viisi ihmistä, heidän joukossaan yksi poliisi.

Lue myös:

Yli 150 ihmistä on saanut syytteet Yhdysvalloissa kongressin mellakoista – rikoksista voi seurata jopa 20 vuoden vankeustuomio

Lue seuraavaksi