1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Noin 150 opiskelijaa koronatestattiin näytteenottoautossa Jyväskylässä – sairaanhoitaja: "Oireisia oli joukossa, mutta ei merkittävää määrää"

Opiskelijoiden baari-illasta ryöpsähtäneiden koronatartuntojen selvittely jatkui Jyväskylässä lauantaina.

Kotimaan uutiset
lähihoitaja Birgitta Alakoski koronan näytteenottoautossa
Lähihoitaja Birgitta Alakoski ja neljä muuta hoitajaa tekivät lauantaina koronatestejä opiskelijoille näytteenottoautossa Jyväskylässä. Jyväskylän kaupunki

Jyväskylän kaupungin näytteenottoauto kiersi lauantaina opiskelijoiden suosimilla asuinalueilla Ristonmaalla ja Myllyjärvellä. Muutamassa tunnissa testattiin noin 150 ihmistä.

– Oireisia oli joukossa, mutta ei merkittävää määrää, sanoo koronajäljityksen sairaanhoitaja Katri Kinnunen.

Kinnusen mukaan opiskelijat ottivat terveydenhuollon jalkautumisen kiitollisina vastaan.

– Päivä sujui erittäin hyvässä vuorovaikutuksessa. Varmasti kenellekään ei jäänyt pahaa mieltä.

Hoitaja Iida Ruippo ohjasi koronan näytteenottoautoon tulevia
Sairaanhoitaja Iida Ruippo kirjasi näytteenoton jälkeen henkilötietoja ja antoi ohjeita.Jyväskylän kaupunki

Jyväskylän kaupunki käytti koronatestaukseen Sovatek-säätiöltä vuokrattua näytteenottoautoa myös maanantaina, kun opiskelijoita testattiin Kortepohjan alueella.

Kinnusen mielestä yhdestä tapahtumasta levinneiden tartuntojen jäljittäminen on ollut sujuvaa Jyväskylän yliopiston ja ylioppilaskunnan kanssa tehdyn yhteistyön ansiosta.

Vaikka koronatartuntojen iso määrä selvisi jo keskiviikkona, testausauto opiskelijoiden massatestauksen järjestämiseksi otettiin käyttöön vasta tänään lauantaina. Jyväskylän kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmän mukaan tartunnanjäljittäjät ovat olleen niin kovilla, ettei testauksen järjestämistä kiirehditty.

Koronan näytteenottoauto
Kaupungin Sovatekilta vuokraama auto on kiertänyt tällä viikolla kolmella asuinalueella.Jyväskylän kaupunki

– Oireisia opiskelijoita kehotettiin pysymään kotona ja menemään lauantaina testiin, sanoi Käsmä Ylen striimissä perjantaina.

Reilu viikko sitten Jyväskylän keskustassa sijaitsevassa Heidi´s Bier Barissa oli tarkoitus järjestää opiskelijatapahtuma, mutta se peruttiin. Ravintolaan kokoontui kuitenkin 150 ihmistä ja heistä 100 sai koronatartunnan.

Koska korona levisi tapahtumassa voimakkaasti, alkuviikosta odotetaan tietoa siitä (siirryt toiseen palveluun), (Keskisuomalainen) onko kyse virusmuunnoksesta.

Lue seuraavaksi