Hyppää sisältöön

Venäläismedia: Liikemies Arkadi Rotenberg ilmoittautuu ”Putinin palatsin” omistajaksi

Rotenbergin perheen bisnesimperiumi yltää Suomeen saakka.

Venäläinen oppisitiojohtaja Aleksei Navalnyin esitti vuonna 2021 väitteen, jonka mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin omistaa Mustanmeren rannalla olevan valtavan palatsin. Muutama viikko väitteen esittämisen jälkeen Arkadi Rotenberg kertoi julkisuudessa olevansa palatsin oikea omistaja. Kuva: AFP

Venäjän presidentin Vladimir Putinin läheinen liittolainen, venäläismiljardööri Arkadi Rotenberg on kertonut venäläismedialle (siirryt toiseen palveluun)omistavansa Putinin omistamaksi väitetyn ökypalatsin.

Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin johtaman säätiön julkaiseman dokumenttiohjelman mukaan ”Putinin palatsi” on Mustanmeren rannalle rakennettu, yli 1,2 miljardin euron arvoinen rakennus. Ohjelman mukaan palatsi on todellisuudessa Putinin. Presidentti Putin on kiistänyt väitteen.

Rotenbergin ilmoituksesta kerrottiin Mash-uutissivuston Telegram-kanavalla, ja tiedon on varmistanut myös uutistoimisto Interfax.

Rotenbergin mukaan asia ei ole tullut esille aiemmin, koska kiinteistön hankkiminen oli vaikeaa ja velkojia oli paljon.

Rotenberg sanoo haastattelussa hankkineensa tilukset vuosia sitten ja kaavailevansa palatsiin huoneistohotellia.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Arkadi Rotenberg lokakuussa 2013. Kuva: Venäjän presidentin kanslia

Arkadi Rotenberg on Putinin entinen judokaveri ja läheinen liittolainen. Hänellä ei ole Suomen kansalaisuutta. Hän on suomalais-venäläisen miljardöörin Boris Rotenbergin veli.

Rotenbergin perheen bisnesimperiumi yltää Suomeen saakka. Perhe on muun muassa ollut merkittävä omistaja jääkiekkojoukkue Jokereissa sekä Helsinki-areenassa.

Lue myös:

.
.