Hyppää sisältöön

Poliisi hajotti mielen­osoituksen Helsingin keskustassa – paikalla oli liikaa väkeä

Poliisi kertoi noin kello 16, että järjestäjä kieltäytyy noudattamasta kokoontumisia koskevia rajoituksia.

Yksi henkilö otettiin lyhytaikaisesti kiinni ja kolme sai sakot poliisin poistumiskäskyn noudattamatta jättämisestä. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Helsingissä poliisi keskeytti mielenosoituksen lauantaina iltapäivällä, sillä osallistujamäärä ylitti aluehallintoviraston kokoontumisrajoituksessa sallitun lukeman.

Aluehallintoviraston päätöksen mukaan yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin saa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvissa kunnissa osallistua enintään kymmenen henkilöä.

Helsingin poliisin johtokeskuksesta arvioitiin STT:lle, että Mielenosoitus oikeuden ja sananvapauden puolesta -tapahtumassa oli paikalla noin 60 ihmistä. Poliisi määräsi tilaisuuden päättyneeksi kokoontumisrajoituksen rikkomisen vuoksi ja kehotti osallistujia poistumaan paikalta.

Twitterissä Helsingin poliisi kertoi, että yksi henkilö oli otettu lyhytaikaisesti kiinni ja yhteensä kolmelle ihmiselle annettiin sakot poistumiskäskyn noudattamatta jättämisestä.

Poliisin mukaan tapahtuma oli erillinen, toisesta klo 15 alkavaksi ilmoitetusta, kymmenen hengen marssista Senaatintorilta Eduskuntatalolle, joka vastusti Puolan aborttilaisäädännön kiristämistä.

.
.