1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. virustaudit

Terrafamen koronatartunta on ulkopaikkakuntalaisella, altistuneita kuusi karanteeniin Pohjois-Pohjanmaalla

Kuusi henkilöä on karanteenissa. Terrafamelta kerrotaan turvatoimia kiristetyn joulukuusta.

Virustaudit
Terrafamen akkukemikaalitehtaan paineliotuksen rakennus.
Tartunnan saanut on työskennellyt akkukemikaalitehtaan työmaalla viime viikon alkupuolella. Arkistokuva.Milka Krogerus / Yle

Viikonloppuna on todettu koronatartunta Pohjois-Pohjanmaalla asuvalla, Sotkamossa Terrafamen teollisuusalueella työskentelevällä henkilöllä. Tartunnan saanut on urakoitsijan leivissä. Hän on työskennellyt akkukemikaalitehtaan työmaalla viime viikon alkupuolella. Kaikki tiedossa olleet lähikontaktit on tavoitettu ja kuusi ulkopaikkakuntalaista henkilöä on asetettu karanteeniin.

Sotkamossa sijaitsevan Terrafamen teollisuusalueella työskentelevän urakoitsijan ulkopaikkakuntalaisella työntekijällä on todettu koronavirustartunta. Henkilö on työskennellyt akkukemikaalitehtaan työmaalla viime viikon alkupuolella. Kaikki tiedossa olleet lähikontaktit on tavoitettu ja kuusi ulkopaikkakuntalaista henkilöä on asetettu karanteeniin.

– Terrafame on informoinut alueella työskenteleviä ja ohjeistanut palaamaan töihin vain terveenä sekä hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä, kertoo kestävän kehityksen johtaja Veli-Matti Hilla Terrafamelta Kainuun soten tiedotteessa.

Hilla korostaa, että aiempien tartuntatapausten jälkeen on edellytetty tiukkoja varotoimia koko tehdasalueella.

– Esimerkiksi yhteiset ruokalatilat on suljettu ja eri työmaa-alueilla työskentelevät henkilöt pyritään pitämään erillään toisistaan myös taukotiloissa. Kasvomaskia on käytettävä kaikissa sisätiloissa sekä myös ulkona, ellei yli kahden metrin turvaetäisyyttä voida säilyttää.

Terrafamen teollisuusalueella työskentelee suuri määrä laajalta alueelta liikkuvia työntekijöitä. Kainuun sote ohjeistaa tapaukseen liittyen ottamaan viivytyksettä yhteyttä joko oman alueen terveyskeskuksen tai Kainuun soten toimipisteiden kautta, mikäli koronaan viittaavia oireita ilmenee.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.