1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Viikonloppuna kymmeniä uusia koronavirustartuntoja pohjalaismaakunnissa

Vaasan sairaanhoitopiirissä yhtenä päivänä tieto 32 uudesta tartunnasta.

koronavirus
Lattialle liimattu oranssi teippi, jossa lukee Muista turvaväli!
Koronatilanne on vaikea etenkin Vaasan sairaanhoitopiirissä.Elina Niemistö / Yle

Koronatilanne jatkuu alueellamme vaikeana erityisesti Vaasan sairaanhoitopiirissä. Viikonloppuna kerrottiin yhteensä 39 uudesta tartunnasta Pohjanmaalla. Etelä-Pohjanmaalla uudet tartunnat jäivät kahteentoista.

Luvuissa ei ole vielä mukana sunnuntain tartuntoja. Ne kerrotaan tänään maanantaina aamun ja aamupäivän aikana.

Pohjanmaalla tartunnat keskittyvät Ilkka-Pohjalaisen (siirryt toiseen palveluun) nettiartikkelin mukaan pääosin Vaasaan. Siellä uusia tartuntoja on todettu muun muassa hoivakodissa, ja ketjuja on lähtenyt liikkeelle muun muassa aiemmin tammikuussa pidetyistä yksityistilaisuuksista.

Närpiössä vielä rauhallista

Närpiössä perjantaina ilmennneet virusmuunnokset eivät ainakaan vielä näy suuresti alueen tartuntaluvuissa.

Pohjanmaan ruotsinkielinen ammattioppilaitos Yrkesakademin i Österbotten ilmoitti sunnuntai-illalla, että Närpiön kampus siirtyy tästä päivästä alkaen viikoksi etäopetukseen.

Teeriniemen päiväkodista yli sata karanteeniin

Vaasan kaupunki tiedotti myöhään eilen tartunnasta Teeriniemen päiväkodissa. Siellä yli sata henkilöä eli 80 lasta ja 25 aikuista on määrätty karanteeniin.

– Työ mahdollisten altistuneiden selvittämiseksi käynnistettiin välittömästi, kun tieto tartunnasta saatiin. Päiväkodin yläkerran viisi ryhmää on asetettu karanteeniin ja ovet ovat suljettuna 4.2. saakka. Alakerran kolme ryhmää toimivat normaalisti, kertoo päiväkodinjohtaja Virpi Lähteenmäki.

Lue seuraavaksi