1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. työhyvinvointi

Pohjalaistehtaan hymiökoneeseen painettiin ensin pelkkää punaista – vihreälle päästiin, kun toiminta uudistettiin työntekijöitä kuunnellen

Hymiöt kertoivat, että Juncarin tehtaalla Lapualla voitiin huonosti. Työtyytyväisyyteen panostettiin sitten monin tavoin.

Luottamusmies Mika Kujanpää kiinnitää pulttia peräkärryyn.
Tuotantopäällikkö Henri Saarimaa (vasemmalla) ja pääluottamusmies Mika Kujanpää ovat tyytyväisia Juncarin tehtaalla tehtyihin työtyytyväisyyttä kehittäviin toimiin.

Eteläpohjalaisella Juncar Oy:n tehtaalla Lapualla havahduttiin kolme vuotta sitten työpahoinvointiin.

MSK konserniin kuuluvalla tehtaalla valmistuu viitisen tuhatta peräkärryä ja venetraileria vuodessa, mutta sairauspoissaolot olivat kasvussa ja aikaa kului turhaan työhön.

Työtyytyväisyyden mittaamiseen käytettiin muun muassa suomalaista HappyorNot -mittaria eli sitä samaa hymynaamakonetta, joka on monen kaupankin eteisessä.

Kotiinlähtiessään työntekijät painoivat yhtä neljästä nappulasta sen mukaan, miltä tuntui, kertoo pääluottamusmies Mika Kujanpää. Punaisella potutti, vihreällä kaikki oli hyvin.

– Kone näytti aluksi punaista koko ajan, sitä, että täällä ei todellakaan voida hyvin. Oli helppo vaan painaa punaista, kun lähti kotiin, Kujanpää sanoo.

Hymiökonetta oli käytetty Juncarilla tammikuusta 2018. Toukokuussa taloon tuotantopäälliköksi tulleelle Henri Saarimaalle sen paljastama tilanne näkyi siis jo selvästi.

Raportit painalluksista saatiin järjestelmästä päivittäin. Saarimaa kävi henkilöstön kanssa myös alkukeskusteluja taloon tullessaan.

– Yhteenvetona voin todeta, että henkilöstö ei voinut hyvin. Lähdettiin siis kehittämään koko toimintajärjestelmää ja työympäristöä, tavoitteena henkilöstön työhyvinvoinnin parantaminen, tehokkuuden ja tuottavuuden parantaminen ja materiaalivirran selkeyttäminen, Saarimaa sanoo.

Muutoksia kaikkialla

Juncarin tehdas päätettiin laittaa uuteen uskoon työntekijöiden toiveita kuunnellen.

Tehtaalla työskentelee parikymmentä henkilöä. Hymiöt kertoivat työntekijöiden fiiliksen, mutta eivät sen syitä. Juurisyihin piti päästä käsiksi keskusteluin.

– Ensimmäisten palaverien, joita tuotannon henkilöstön kanssa käytiin, palautteet oli melko tiukkojakin. Hyvässä hengessä niitä lähdettiin kehittämään, Saarimaa sanoo.

Suoraan sanottuna meitä ei kuunneltu paljon yhtään. Työntekijät voi huonosti ja sairauspoissaoloja oli paljon.

Mika Kujanpää

Pääluottamusmies Mika Kujanpää listaa asioita, joissa työntekijöiden mielestä oli parennettavaa.

– Suoraan sanottuna meitä ei kuunneltu paljon yhtään. Työntekijät voi huonosti ja sairauspoissaoloja oli paljon, Kujanpää sanoo.

Kujanpää listaa, että tehtaan koneistusta muutettiin, valaistusta muutettiin ja esimerkiksi työaika-analyysit tarkistettiin. Yksi tärkeä asia oli tehtaan layoutin muutos.

– Tehdas mullistettiin täysin. Linjastomuutos tehtiin toisinpäin, työntekijöitä kuunnellen, Kujanpää sanoo.

– Tehtiin kaikki täällä itte, kaikkia pyydettiin mukaan hommaan ja kaikki saivat olla mukana.

Juncarin tehtaan Layout-projektin alkutilanteessa todettiin, että juuri linjasto aiheutti sekä tyytymättömyyttä että muun muassa turhaa työtä kuten odottelua ja tavaroiden siirtelyä.

"Nyt tohtii sanoa"

Henri Saarimaa kertoo, miten toimintajärjestelmän ja työympäristön kehittämisessä hyödynnettiin sekä konsernin omaa ergonomia-asiantuntemusta työpisteiden kuormitusmittauksissa että virtuaalitekniikkatuntemusta.

Virtuaalitodellisuudessa jokainen työntekijä pääsi tarkastamaan oman työpisteensä ja kommentoimaan sen toteutusta.

– On hyvin tärkeää, että työympäristössä voidaan kehittää toimintaa yhdessä. Silloin saaadaan paras tulos, kun molemmat [sekä työntekijöiden että johdon edustus] on paikalla, Saarimaa sanoo.

Tehtaan muutoksen myötä tapahtuneita muutoksia on mitattu nyt monin eri mittarein.

– Tuotannon tuottavuus parani hieman alle 10 prosenttia, sairauspoissaolot vähenivät yli 50 prosenttia ja henkilöstön tyytyväisyys parani huomattavasti, Saarimaa sanoo.

HappyorNot -hymiökone on poistunut tehtaalta joulukuussa 2019 parin vuoden painelun jälkeen. Työtyytyväisyyttä mitataan toki muilla keinoin, aivan kuin hymiöidenkin aikana.

– Nyt on parempi fiilis ja kaikki voivat paljon paremmin. Näki sen hymiökoneestakin, että vihreää ruvettiin painamaan, Kujanpää sanoo.

Hän toteaa, että nykyään työnjohdolle sanotaan, jos havaitaan epäkohtia ja sitten, jos asialle voidaan jotain tehdä, tehdään.

– Nyt tohtii sanoa.

Lue seuraavaksi:

Naisten ansiokehitys laahaa yhä miesten jäljessä – tutkimus osoittaa suuren eron tulokertymissä

"En jaksaisi kokopäivätyötä", sanoo 30 vuotta osa-aikatöitä tehnyt sairaanhoitaja – Pietarsaaressa alle puolet tekee täyttä viikkoa sote-alalla

Kuopiossa lähdetään kohentamaan lastensuojelun työntekijöiden hyvinvointia – kuormitusta aiheuttavat esimerkiksi jatkuvat työntekijävaihdokset

Voit keskustella aiheesta keskiviikkoon kello 23 saakka.