1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Humoristinen musiikki

Yllätyskäänne kiistassa: Kuntatyöntekijöille irvaillut yhtye Rehupiikles pääsee sittenkin kunnantalolle kuvaamaan – "Teksti ei muutu"

Lupa musiikkivideon kuvaukseen Jalasjärvi-talolla heltisi vasta kaupungin teknisen lautakunnan äänestyksen jälkeen.

Humoristinen musiikki
Rehupiikles yhteiskuvassa
Huumoriyhtye otti lopulta voiton kunnasta kiistassa, joka koski musiikkivideon kuvaamista entisellä kunnantalolla. Vastakkain olivat nykyinen liitoskunta Jalasjärvi ja isäntäkunta Kurikka. Rehupiikles

Eteläpohjalainen huumoriyhtye Rehupiikles pääsee sittenkin tekemään musiikkivideonsa Jalasjärven entiselle kunnantalolle. Yhtye ei ota kantaa, aiotaanko mahdollisuutta käyttää.

Kurikan tekninen lautakunta käytti paljon julkisuutta saaneessa päätöksessä otto-oikeuttaan. Näin se kumosi teknisen johtajan aiemmin tekemän kielteisen viranhaltijapäätöksen.

Lue myös: Menikö irvailu kuntatyöntekijöistä liian pitkälle? Huumoriyhtye Rehupiikles ei saanut lupaa musiikkivideonsa kuvaamiseen kaupungin tiloissa

Lupa musiikkivideon tekoon Jalasjärvi-talolla heltisi kuitenkin vasta äänestyksen jälkeen luvuin 7–4.

Yhtyeen kitaristi ja perustajajäsen Jyrki Keskinen on jokseenkin yllättynyt asian saamasta käänteestä:

– Tästä jäi sellainen kuva, että jalasjärviset kunnallispoliitikot pitävät omiensa puolta ja vääntö viedään loppuun asti, hän myhäilee.

Keskisen mukaan kyseinen video ei ole vielä valmis. Hän ei kuitenkaan halua kommentoida sitä, tuliko lupa liian myöhään vai käyttääkö yhtye kunnantaloa videossaan.

Joka tapauksessa valmis tuotos julkaistaan ennen kuntavaaleja Youtubessa.

– Se nähdään sitten, kun se tulee.

"Vaalien lähellä kuuma peruna"

Jalasjärveltä kotoisin oleva Rehupiikles aikoi kuvata entisellä kunnantalolla Kunnantalo-nimisen kappaleen. Kuntaliitoksen jälkeen talo on muuttunut Jalasjärvi-taloksi.

Kurikassa kieltoa perusteltiin sillä, että laulun sanat eivät anna kaupungin henkilöstön työstä oikeaa kuvaa ja sanoitus voi loukata kunnallisia luottamushenkilöitä.

– Kyllähän tämä Kunnantalo-kappale jo tässä vaiheessa osoittaa sen, kuinka tärkeää kunnallispolitiikka on. Ehkä siitä vaalien lähellä tulee vieläkin kuumempi peruna, Keskinen toivoo.

Hänen mukaansa kappaleen sanoitusta ei edelleenkään aiota muuttaa.

– Kappalehan on tehty jo aikoja sitten. Sehän olisikin, jos joka kerta pitäisi valtuustossa käydä hyväksyttämässä tämä sanoitus , niin ei tulisi ikinä valmista, hän vinoilee.

Keskinen korostaa, että vaikka kiista menikin vähän kylienväliseksi, heillä ei ole mitään Kurikkaa vastaan. Tästä kertoo muun muassa se, että kohun ja uusien kappaleiden saattelemana yhtyeelle on sovittuna ensi kesälle jo kymmenkunta keikkaakin. Yksi myös Kurikkaan.

Voit keskustella aiheesta tiistaihin kello 23 saakka.

Lue seuraavaksi