1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kittilä

Kittilän kunnanjohtaja sai sydänkohtauksen: "Melkein viimeinen hiihto"

Antti Jämsénin sydän pysähtyi Levillä lääkärikeskuksen pihalla, jossa sairaanhoitajat saivat sen uudelleen lyömään.

Antti Jämsén kiittää saamaansa hyvää hoitoa. Kuva: Timo Metsäjoki / Yle

Kittilän kunnanjohtaja Antti Jämsén on saanut sydänkohtauksen. Hän sai infarktin viikko sitten sunnuntaina 24. tammikuuta, noin 10 kilometrin hiihdon jälkeen. Jämsénin mukaan hänen sydämensä pysähtyi Levillä Pihlajalinnan lääkärikeskuksen pihassa.

Sairaanhoitajat saivat sydämen lyömään defibrilaattorilla. Elvytyksen ja liuotushoidon jälkeen Jämsén vietiin Rovaniemelle Lapin keskussairaalaan, jossa hänelle tehtiin pallolaajennus.

Jämsén kertoi asiasta Facebookissa ja Twitterissä viikonloppuna.

– Varjelus oli matkassa, sillä sain kaikissa vaiheissa erinomaista hoitoa ja selvisin hengissä. Saamme olla kiitollisia, että meillä on terveydenhuollossa ja ensihoidossa osaavaa, motivoitunutta ja yhteistyötä tekevää henkilökuntaa, jotka pelastavat ihmishenkiä, Jämsén kirjoittaa Facebookissa.

Jämsén on sairauslomalla 23. helmikuuta asti. Kittilän kunnanjohtajan sijaisena on hallintojohtaja viransijainen Hanna-Maria Grandell. Kittilän kunnanhallitus päättää sijaisjärjestelyistä virallisesti tiistaina.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

60-vuotiaan Jämsénin virka Kittilän kunnanjohtajana kestää vuoden 2021 loppuun saakka.

1.2. kello 16.52 Korjattu tapahtuma-ajaksi 24. tammikuuta, ei helmikuuta kuten jutussa ensin oli.