1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Ainakin 46 nuorta aikuista altistui koronalle mökkibileissä Lappeenrannassa – juhlijat mahdollisesti liikkuneet mökistä toiseen

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten tietoon ei ole tullut uusia koronatartuntoja mökkibileiden jäljiltä. Juhlijat ilmoittautuivat nopeasti, kun tieto korona-altistumisesta tuli julkisuuteen.

koronavirus
Eksoten koronanäytteenottopaikka Armilan terveysasemalla.
Lappeenrannan koronanäytteenotto Armilan terveysasemalla.Kalle Purhonen / Yle

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten tietoon ei ole tullut uusia koronatartuntoja tammikuun 23. päivänä Lappeenrannassa Rauhassa järjestettyjen mökkibileiden jäljiltä.

Mökkibileissä oli mukana yksi koronavirustartunnan saanut henkilö.

Yhteensä 46 henkilöä on ilmoittanut Eksotelle osallistuneensa vuokramökillä järjestettyihin bileisiin.

Viime viikon perjantaina Eksoten tiedossa oli 16 bileisiin osallistuneen henkilöllisyys. Tiedotteessaan Eksote kehotti muita paikalla olleita ilmoittautumaan pikaisesti.

– Yhteydenottoja tuli varsin nopeasti sen jälkeen, kun bileissä tapahtuneesta korona-altistumisesta uutisoitiin, ja tieto tapauksesta alkoi levitä sosiaalisessa mediassa, kertoo Imatran tartuntataudeista vastaava lääkäri Ville Verta.

Viikonlopun aikana uusia yhteydenottoja ei tullut.

Bilemökkejä mahdollisesti enemmän kuin yksi

Vertan saamien tietojen mukaan juhlia on mahdollisesti järjestetty samaan aikanaan useammassa Rauhan alueen vuokramökissä ja niihin osallistuneet ovat liikkuneet mökistä toiseen.

Kaikki 46 altistunutta on määrätty 14 vuorokauden mittaiseen karanteeniin. Karanteeniaika lasketaan altistumispäivästä, joka tässä tapauksessa on tammikuun 23. päivä.

Mökkibileisiin osallistuneet ovat eteläkarjalaisia parikymppisiä nuoria aikuisia.

Lue seuraavaksi