Hyppää sisältöön

Kaarinassa asuntoihin tunkeutuneelle naiselle yhdyskuntapalvelua

"Metsänpeikoksi" kutsuttu nainen on syyllistynyt rikoksiin myös aiemmin.

Käräjäoikeus hylkäsi syytteet vahingonteosta ja kotirauhan rikkomisesta. Kuva: Ari Welling / Yle

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut 34-vuotiaan naisen pahoinpitelyn yrityksestä, laittomasta uhkauksesta ja varkaudesta neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Oikeus muutti tuomion 120 tunniksi yhdyskuntapalvelua.

Nainen aiheutti hämminkiä Kaarinan Littoisten alueella vuosien 2019–2020 aikana tunkeutuessaan luvatta asuntoihin. Yleensä hän pääsi sisään lukitsemattomista ovista.

Nainen poistui yleensä paikalta nopeasti, jos hänet huomattiin. Vuoden 2019 joulukuussa nainen kuitenkin yritti tehdä asukkaalle ruumiillista väkivaltaa heittämällä häntä kukkaruukulla ja uhkailemalla hengenlähdöllä.

Varkauteen näinen syyllistyi tammikuun alussa vuonna 2020, kun hän anasti asunnosta muun muassa pankkikortteja, käteistä rahaa ja korvakorut.

Naisesta käytettiin alueella "Metsänpeikko"-nimitystä, sillä hänen arveltiin olevan asunnoton. Poliisi otti naisen kiiinni vuosi sitten.

Oikeus hylkäsi syytteet vahingonteosta ja kotirauhan rikkomisesta.

Nainen on syyllistynyt rikoksiin myös aiemmin, minkä oikeus huomioi ratkaisussaan. Hänet on tuomittu muun muassa huumausaineiden käyttörikoksista ja varkauksista.

.
.