1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. räjähdysonnettomuudet

Kokkolan räjähdeonnettomuuden tutkinta ei ole siirtynyt vielä keskusrikospoliisille – vakavasti loukkaantunut kokkolalaispoliisi edelleen sairaalassa

Paikalla olleita poliiseja ei ole vielä kuultu tapauksesta.

Kaksi poliisia loukkaantui keskiviikkona 27.1. ampuma-alueella Kokkolassa. Kuva on otettu Lohtajan ampuma-alueelta vuonna 2014. Kuva: Kalle Niskala / Yle

Kokkolassa Lohtajan ampuma-alueella viime viikolla sattuneen harvinaisen räjähdeonnettomuuden tutkinta jatkuu ainakin toistaiseksi Pohjanmaan poliisissa.

Tapauksen tutkinnanjohtaja John Forslund on toivonut jutun siirtämistä keskusrikospoliisille, koska oman poliilaitoksen alueella sattuneen onnettomuuden tutkinta olisi hyvä tehdä muulla.

Tutkinnanjohtajan toiveesta uutisoi perjantaina Keskipohjanmaa verkkosivuillaan. (siirryt toiseen palveluun)

Räjähdyksessä vakavasti loukaantunut kokkolalaispoliisi on edelleen sairaalahoidossa, kertoo tutkinnanjohtaja John Forslund Pohjanmaan poliisista.

Toinen Kokkolan alueelta kotoisin oleva poliisi sai lievempiä vammoja ja on päässyt jo sairaalasta. Seinäjokinen poliisi selvisi räjähdyksestä vammoitta.

Onnettomuudessa loukkaantui kaksi pohjalaispoliisia, kun poliisin koulutuspäivillä harjoiteltiin räjähteiden hävittämistä. Nallit räjähtivät tuntemattomasta syystä, kun niitä oltiin siirtämässä.

Tutkinta etenee pienin askelin ja teknistä tutkintaa on onnettomuuspaikalla jo tehty. Vielä on selvittämättä, miksi nallit räjähtivät tai mistä ne ovat peräisin.

Onnettomuustilanteessa paikalla olleita poliiseja ei ole vielä kuultu.

Forslundin mukaan tapaus on erittäin harvinainen. Tapausta tutkitaan työtapaturmana ja työ kestää arviolta kuukausia.

Lue myös:

Kaksi poliisia loukkaantui räjähdysonnettomuudessa Kokkolassa, toisen tila on vakava – tutkitaan työtapaturmana