Hyyrysen muusikkoveljekset tekevät musiikkia yhdessä ja arvostavat toistensa tekemisiä: "Meillä on tämmönen keskinäisen fanittamisen kerho"

YUP-yhtyeestä tuttu kitaristi, muusikko ja lääkäri Jussi Hyyrynen ja Stam1nan nokkamies Antti Hyyrynen tekevät musiikkia myös yhdessä WÖYH!-yhtyeessä.

Hyyrysen muusikkoveljekset kertovat, miten musiikillinen yhteistyö sujuu sisarusten kesken.
Hyyrysen muusikkoveljekset kertovat, miten musiikillinen yhteistyö sujuu sisarusten kesken.

Jussi Hyyrynen on kahden erilaisen ammatin mies. Hän työskentelee päivystyslääkärinä, mutta tekee edelleen myös musiikkia ja välillä myös keikkailee WÖYH!-yhtyeen kanssa.

Parikymmentä vuotta YUP-yhtyeessä kitaraa soittanut Hyyrynen myös opiskeli aikanaan Oulunkylän Pop & Jazz konservatoriossa sähkökitaransoiton opettajaksi, mutta jossain vaiheessa tuli tunne, ettei se kuitenkaan ole työtä, mitä hän haluaa tehdä elääkseen.

– Ajattelin, että hankin semmosen ammatin, jolla pystyn elättämään itseni, ja musiikin puolella voin tehdä asioita, joista innostun ja säilytän sen intohimon. Vuoden luin pääsykokeisiin tiiviisti. Bändikaverit laitoin keikkabussissa kuulustelemaan pääsykoekirjoja, ohutsuolen pituuksia ja muita yksityiskohtia, Hyyrynen muistelee.

Lääkärin työn rinnalla muusikkous on kuitenkin säilynyt käytännössä toisena ammattina. Musiikillisia intohimoja hän toteuttaa nykyisin WÖYH!-yhtyeessä, jonka toisena kantavana voimana on oma veli, Stam1inan laulaja-kitaristina ja perustajajäsenenä tunnettu Antti Hyyrynen.

Wöyhin ensimmäinen single 10 vuotta sitten oli Antti Hyyrysen jo opiskeluaikana tekemä "hassuttelubiisi" Lokki, ja sen jälkeen kokoonpanolta on tullut neljä studioalbumiakin, uusin viime perjantaina.

Yhtyeessä soittaa Hyyrysten veljesten lisäksi rumpali Anssi Nykänen ja kosketinsoittaja Antti Pitkäjärvi. Yhtye kuitenkin henkilöityy Hyyrysten veljeksiin, jotka ovat yhdessä sävellysten ja sanoitusten takana.

Mutta miten sujuu veljesten musiikillinen yhteistyö?

– Se sujuu yllättävän luontevasti, sanoo Jussi Hyyrynen.

– No joo, se lähti sutjakkaasti, siis hän maksaa ja mie yritän tuottaa jotain, Antti Hyyrynen jatkaa nauraen.

MIehet kertovat myös ihailevansa toistensa muita tekemisiä. Antti kertoo ihailleensa YUP-yhtyettä, jossa yhdeksän vuotta vanhempi veli aikanaan soitti. Jussi puolestaan kertoo, että ympyrä on sulkeutunut, koska hän puolestaan fanittaa nykyisin Stam1naa.

– Meillä on tämmönen keskinäisen fanittamisen kerho. Ylävitosia pistellään aika usein, veljekset naureskelevat.

Katso koko Puoli seitsemän -lähetys tästä:

Muusikkoveljekset Jussi Hyyrynen ja Antti Hyyrynen Puoli seitsemän -ohjelman vieraana.