1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Salo

Salon kaupunki tekee poliisille tutkintapyynnön uimahalliselkkauksessa mukana olleesta valtuutetusta

Salon uimahallin työntekijä teki ilmoituksen kaupungin työsuojeluorganisaatiolle valtuutetun toiminnasta viime kesänä uimahallissa.

Salon uimahalli. Kuva: Tarja Hiltunen

Salon valtuusto päätti maanantaina yksimielisesti, että kaupunki tekee valtuutettu Jaana Haapasalosta (sit.) tutkintapyynnön poliisille liittyen kesällä Salon uimahallissa sattuneeseen välikohtaukseen.

Uimahallissa uimassa ollut Haapasalo oli närkästynyt päälleen viereiseltä radalta roiskuneesta vedestä. Paikalle asiaa selvittämään saapunut uimavalvoja päätyi kinastelemaan Haapasalon kanssa, joka oli uimavalvojan mukaan uhannut tätä potkuilla valtuutetun asemaansa viitaten.

Näin hän olisi käyttänyt asemaansa virheellisesti.

Haapasalo kiistää uhanneensa työntekijää potkuilla, mutta sanoo antamassaan vastineessa, että työntekijä on voinut tulkita niin. Haapasalon mukaan hän oli sanonut valvojalle tekevänsä valituksen epäasiallisesta asiakaspalvelusta.

Haapasalon mukaan hän oli uimahallissa asiakkaana, eikä valtuutettuna.

Valtuutettu Haapasalo kertoi Salon Seudun Sanomille aikaisemmin tekevänsä tutkintapyynnön Salon kaupunginhallituksen puheenjohtajasta ja Salon hallintojohtajasta, jotka ovat asian esittelijä ja valmistelija.

Juttua päivitetty klo 7.18: lisätty tieto Haapasalon näkemyksestä epäasiallisesta asiakaspalvelusta.

Juttuun lisätty klo 16.37, että valtuutettu on sitoutumaton.