1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Rovaniemi tukee MM-rallia 300 000 eurolla – kaupunki saa laajasti kansainvälistä näkyvyyttä

Kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainion mukaan sopimuksella Rovaniemi saa runsaasti kansainvälistä näkyvyyttä edullisesti.

Rovaniemi
Valtteri Bottas rattar en rallybil på vintern.
Vaikka MM-rallin osakilpailuun ei yleisöä saadakaan paikalle, sen aluetaloudelliset vaikutukset arvioidaan suuriksi.Lehtikuva

Rovaniemen kaupunginhallitus päätti maanantaina yksimielisesti, että kaupunki tekee 300 000 euron arvoisen yhteistyösopimuksen AKK Sports Oy:n kanssa.

AKK Sports toimii Rovaniemellä 26.-28. helmikuuta järjestettävän MM-rallin osakilpailun Arctic Rally Finlandin järjestäjänä. Sopimuksen myötä Rovaniemi on tapahtuman virallinen yhteistyökumppani ja kotikaupunki.

Kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio on sopimukseen tyytyväinen. Hänen mielestään se on ennen kaikkea investointi Rovaniemen markkinointiin ja tulevaisuuteen.

– On onnenpotku, että saimme mahdollisuuden tällaiseen maailmanluokan avaukseen. Sen avulla voimme kääntää maailman katseita meihin myös korona-ajan jälkeen, kun matkailu taas nousee, Vainio sanoo.

Vainio korostaa, että sopimus tarjoaa Rovaniemelle ainutlaatuisen tilaisuuden tehdä kaupunkia tunnetuksi kotimaassa ja ennen kaikkea kansainvälisesti. Tapahtuma televisioidaan useina päivinä kymmeniin maihin ympäri maapalloa. MM-rallin arvioidaan saavan kymmeniä miljoonia, jopa sata miljoonaa katsojaa eri kanavissa.

Kaupunki hakee sopimuksen rahoittamiseen opetus-ja kulttuuriministeriöltä merkittävään kansainväliseen yhteistyöhön soveltuvaa avustusta, joka voi olla enintään 50 000 euroa.

Rovaniemellä uskotaan, että tapahtuman aluetaloudellinen vaikutus on merkittävä siitäkin huolimatta, että tapahtumapaikalle ei tule koronan vuoksi yleisöä.

Lue seuraavaksi