1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tulipalot

Strömberg parkissa uhkaava tulipalo Vaasassa – toimistorakennus roihahti tuotantolaitosten välissä

Viereisten rakennusten automaattihälytykset saivat pelastajat paikalle. Tulessa olikin aivan eri rakennus.

tulipalot
Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Vaasan Strömberg parkissa on jälkivartioitu koko yö maanantai-illalla roihunnutta tulipaloa. Tuli nieli noin sataneliöisen kiinteistöhuollon toimistorakennuksen kokonaan. Poliisi ryhtyy selvittämään syttymissyytä.

Tulipalosta aiheutui savuhaittoja viereisiin tuotantolaitoksiin. Naapurihalleihin mennyt savu aiheutti alun perin kaksi automaattihälytystä, joiden johdosta pelastuslaitos lähti paikalle.

– Saimme ensin automaattihälytyksen isoon tuotantolaitokseen. Tutkimme sen, ja mitään hälyttävää ei löytynyt. Samalla tuli hälytys toisesta hallista. Silloin huomasimme, että hallien välissä sijainnut toimistorakennus palaa ja sen aiheuttama savu aiheutti automaattihälytykset, tapahtumia kertaa päivystävä palomestari Vesa Berg Pohjanmaan pelastuslaitokselta.

Rakennuksia vaarassa vieri vieressä

Bergin mukaan pelastuslaitos sammutti ja raivasi tulipaloa kolme tuntia ja sen jälkeen kiinteistön omistajalle siirtyi öinen jälkivartiointi.

Vesa Berg luonnehtii tulipaloa uhkaavaksi, koska Strömberg parkissa toimii kymmeniä yrityksiä ja alueella on runsaasti rakennuksia. ABB on yrityspuiston suurin toimija. Tulipalosta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Lue seuraavaksi