Hyppää sisältöön

Oulun Linnanmaalle rakentuu vihreille arvoille perustuva kortteli

Ensimmäinen vaihe olisi valmis vuonna 2023. Rakennuttaja uskoo kysyntää riittävän yliopiston muuttosuunnitelmista huolimatta.

Havainnekuva Vihreästä korttelista. Rakentamisen aloittaminen vaatii vielä alueen kaavan voimaantulon, ja sen pitäisi tapahtua syksyllä 2021, jos valituksia ei tule. Kuva: Rakennusteho Group

Oulussa Linnanmaalle lähelle yliopistoa voi lähteä nousemaan jo tämän vuoden aikana vihreille arvoille perustuva talorypäs. Alueelle nousee kolme kerrostaloa ja rivitaloja kolmessa vaiheessa, valmista pitäisi olla vuona 2027.

Rakennusteho Groupin edustajat uskovat, että vaikka yliopisto muuttaisi tulevaisuudessa Raksilaan, se ei vaikuta heidän asuntojensa kysyntään. Esimerkiksi Nokia kaavailee Teknologiakylään suurta toimitilaa.

– Kohderyhmämme on työssäkäyvät nuoret aikuiset, sanoo Rakennusteho Groupin markkinointijohtaja Jussi Raappana.

Pyykösjärven lähelle rakennettava 145 asunnon kokonaisuus kantaa nimeä Vihreä kortteli. Alueelle tulee myös asukkaiden yhteiseksi tilaksi tarkoitettu talo.

Vihreässä korttelissa pyritään hiilineutraaliuteen. Asumisessa tämä näkyy esimerkiksi niin, että lämmitysmuotona on maalämpö ja taloihin tehdään myös aurinkopaneeleihin perustuva sähköjärjestelmä. Asukkaat voivat säätää helposti asuntojensa energian- ja vedenkulutusta ja seurata omaa hiilijalanjälkeään.

Piha-alueella autopaikoista tehdään sähköautoille sopivia. Kerrostalojen ympäristöstä tulee puistomainen ja esimerkiksi alueelle tulevia hulevesiä hyödynnetään viheralueiden kasteluvetenä.

Ensimmäisten yli 40 kerrostaloasunnon rakentaminen pyritään aloittamaan tänä vuonna, ja talon pitäisi olla valmis jo kahden vuoden päästä.

Oulun kaupunginhallitus hyväksyi Vihreän korttelin toteuttamissopimuksen Rakennusteho Groupin kanssa maanantaisessa kokouksessaan.

Lue lisää:

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.