1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronapandemia

Pohjois-Ruotsissa koronaepidemia jyllää edelleen huomattavasti pahemmin kuin Lapissa: Pelkästään Haaparannalla viime viikolla 45 tapausta

Norrbottenissa todettiin viime viikolla 463 koronatartuntaa, kun Lapin maakunnassa tuli tietoon 49 tapausta.

koronapandemia
Haaparannan Storgatan
Haaparannalla todettiin viime viikolla 45 koronatartuntaa. Edellisellä viikolla tuli tietoon 66 tapausta.Juuso Stoor / Yle

Pohjois-Ruotsin koronatilanne on edelleen huomattavasti vaikeampi Lappiin verrattuna. Norrbottenissa oli kahden viime viikon aikana 418 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohti, kun Lapin maakunnassa vastaava luku on 52.

Haaparannalla todettiin viime viikolla 45 tartuntaa ja kunnan kahden viikon ilmaantuvuusluku on 1 146.

Rajan toisella puolella Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todettiin viime viikolla 27 ja Lapin sairaanhoitopiirissä 22 tapausta. Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin ilmaantuvuusluku on 74 ja Lapin sairaanhoitopiirin 41.

Norrbottenin muista rajakunnista Övertorneålla tuli viime viikolla tietoon 10, Pajalassa 3 ja Kirunassa 26 tapausta. Eniten tartuntoja todettiin Luleåssa, 149. Vähiten tartuntoja todettiin Jokkmokkissa, vain yksi.

Kalixissa todettiin 80, Piteåssa 38, Bodenissa 37, Överkalixissa 26, Arvidsjaurissa 18, Gällivaressa 11, Älvsbynissä 10 ja Arjeplogissa 9.

Uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta löytyvät tästä linkistä.

Lue seuraavaksi