1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuritapahtumat

Kaikukortti tuo kulttuurin myös Kanta-Hämeessä yhä useamman saataville

Mukana on yhdeksän kantahämäläistä kuntaa.

Vuonna 2021 Kaikukortilla on yksi pop-up-kohde eli Kansallisgalleria Helsingissä. Sillä pääsee Kiasmaan, Ateneumiin ja Sinebrychoffin taidemuseoon. Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Kanta-Hämeessä otetaan tällä viikolla käyttöön valtakunnallinen Kaikukortti (siirryt toiseen palveluun).

Kortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä. Kaikukortteja voivat saada 16 vuotta täyttäneet sosiaalisen tuen palvelujen asiakkaat, joiden taloudellinen tilanne ei muuten mahdollistaisi kulttuuritapahtumiin osallistumista.

Kaikukortilla voit hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi museoihin, konsertteihin tai teatteriin. Kortti on henkilökohtainen eikä se maksa mitään.

Kaikukorttia kokeillaan 9 kunnassa: Forssa, Hausjärvi, Humppila, Hämeenlinna, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela ja Ypäjä.

Kaikukortti-kokeilu kestää Kanta-Hämeessä 31.12.2021 asti.

Palkittu kaikukortti

Eri puolilla Suomea käytössä oleva kortti on osoittanut merkittävyytensä kulttuurin ja tasa-arvon edistäjänä. Esimerkiksi Rovaniemen seudun mielenterveysseura Ry myönsi viime vuonna Rovaseudun mielenterveyspalkinnon Kaikukortti-toiminnalle.

Kokemusten mukaan Kaikukortti on lisännyt asukkaiden yhdenvertaisuutta ja kortin avulla on edistetty taloudellista ja sosiaalista tasa-arvoisuutta sekä ihmisten hyvinvointia.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.