1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lumilautailu

Lumilautailu on hurja laji – haavereilta välttyy, kun pysyy omien taitojensa rajoissa

Kajaanilaisen harrastajan mukaan Vuokatissa olosuhteet ovat tänä vuonna kunnossa.

lumilautailu
Kaisu Kovalainen hyppää lumilaudalla Ylläksellä.
Uuden oppimiseen liittyy aina riski, sanoo kajaanilainen parkkilaskettelua harrastava Ville Kosamo. Kuvituskuva.Nella Nuora / Yle

Lumilautailussa temput ovat koventuneet, mutta myös hyppyreiden koot ovat kasvaneet. Ei ole ihme, että loukkaantumisia tapahtuu.

Lumilautamaajoukkueen tilanne on melko karmiva, sillä kymmenestä laskijasta peräti seitsemän on ollut enemmän tai vähemmän telakalla loukkaantumisten takia.

Kajaanilaisen 11 vuotta lajia harrastaneen Ville Kosamon mielestä reileissä ja hyppyreissä voi satuttaa itsensä, mutta se riippuu pitkälti osaamisesta ja kokemuksesta.

– Se voi olla aika vaarallista. Laskea voi myös turvallisesti, kun pysyy omien taitojensa rajoissa.

Kosamon mukaan uuden tempun oppimiseen liittyy aina riski. Toisaalta lajissa ei voi kehittyä, jos ei ikinä opettele mitään uutta. Näin hän epäilee käyneen myös maajoukkuelumilautailijoille.

– Ainakin he ovat treenanneet kovasti.

Kosamo harrastaa niin sanottua parkkilaskettelua, eli hän laskettelee snowparkissa myötäillen erilaisia hyppyreitä, reilejä ja obstaakkeleja. Vuokatin olosuhteet ovat Kosamon mukaan tänä vuonna kunnossa.

– Tänne tuli tänä vuonna Keski-Euroopasta ryhmä rakentamaan, joten täällä kelpaa lasketella. Vaihtoehdot ovat monipuoliset ja niitä löytyy kaikentasoisille.

Kajaanilaisen Ville Kosamon mielestä reileissä ja hyppyreissä taituroiminen voi olla jopa vaarallista, jos omat taidot eivät riitä. Kosamo on harrastanut lajia 11 vuotta. Arto Loukasmäki haastattelee.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi