Hyppää sisältöön

Huumerikosten määrä Kaakkois-Suomessa on korkein viimeiseen 20 vuoteen – rattijuopumuksista yli puolet tapahtuu huumeiden vaikutuksen alaisena

Poliisi on erityisen huolissaan nuorista, joiden määrä epäilyissä on kasvanut.

Rattijuopumuksista yli puolet tapahtuu Kaakkois-Suomen poliisin alueella huumeiden vaikutuksen alaisena. Arkistokuva. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Huumausainerikosten määrä kasvoi Kaakkois-Suomessa viime vuonna poikkeuksellisen paljon.

Kaakkois-Suomen poliisin mukaan kasvua oli viime vuonna noin 50 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Poliisin mukaan huumausainerikosten määrä on korkein viimeiseen 20 vuoteen.

Suurin osa rikoksista on poliisin mukaan huumeiden käyttörikoksia, jotka paljastuvat liikennevalvonnan yhteydessä. Rattijuopumuksista yli puolet, 53 prosenttia, tapahtuu huumeiden vaikutuksen alaisena.

Poliisin mukaan erityisen huolestuttavaa on nuorten epäiltyjen määrän kasvu huumausainerikoksissa.

Kaakkois-Suomen poliisi kertoo paljastaneensa isoja huumausainerikoksiin liittyviä rikossarjoja.

Rikostutkintaa on kohdistettu verkossa tehtävään huumekauppaan. Jatkossa poliisi aikoo valvoa entistäkin enemmän sekä kadulla että verkossa tehtävää huumekauppaan.

Kotihälytyksiä aiempaa enemmän

Kotihälytysten määrä kasvoi Kaakkois-Suomen poliisin alueella viime vuonna 23 prosenttia edellisvuodesta.

Poliisin mukaan etenkin häiriötä aiheuttavaan käyttäytymiseen liittyvät tehtävät lisääntyivät huomattavasti. Myös perheväkivaltaan liittyvät kotihälytykset lisääntyivät, joskin eivät yhtä paljon kuin muut kotihälytykset.

Myös esimerkiksi petosrikosten, erityisesti verkossa tapahtuvien petosten määrä kasvoi viime vuonna edellisvuodesta. Petosrikoksia ovat esimerkiksi vilpillinen kauppa ja rakkauspetokset.

.
.